Toyota voorziet TS040 Hybrid van update, wil titel prolongeren

De strijd om het FIA World Endurance Championship (WEC) 2015 barst op 12 April weer los op het circuit van Silverstone. Toyota wil natuurlijk de titel van afgelopen jaar prolongeren en voorziet daarom de TS040 Hybrid van een update.

Vorig jaar wist het merk maar liefst vijf van de acht races te winnen,mede dankzij de hoge energie-efficiency van de racer.De concurrentie bestaande uit Audi en Porsche is dus gewaarschuwd.
Voor dit jaar heeft Toyota de lat op het efficienyfront nog hoger gelegd. De luchtweerstand is verder verlaagd met onder meer een gewijzigde voorkant. Een andere afstelling van de wielophanging moet bandenslijtage verminderen. Ook is het gewicht verminderd en de hybride aandrijflijn levert dankzij talrijke modificaties nu een vermogen van meer dan 734kW (1.000Pk).

25.000 testkilometers
De laatste tests zijn deze week op het Franse circuit van Paul Ricard. De focus ligt daarbij op het effect van de verschillende aerodynamische pakketten. Een daarvan is met name ontwikkeld voor hoge snelheidscircuits zoals het La Sarthe-circuit van Le Mans.

Het andere pakket genereert meer downforce. Het is het sluitstuk van een ontwikkelings- en testperiode die al na de 24 uur van Le Mans in 2014 is begonnen. Op 13 Januari dit jaar was de eerste test met de nieuwe auto. In totaal zijn meer dan 25.000 testkilometers afgelegd.

Rijders
De rijders voor de #1 TS040 HYBRID zijn Anthony Davidson, Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima, die voor het eerst een heel seizoen aan het WEC zal meedoen.

Alex Wurz, Stéphane Sarrazin en Mike Conway vormen het rijderstrio voor de #2 TS040 HYBRID. Kamui Kobayashi, die voorheen heeft gereden voor Toyota in de Formule 1 en in zijn laatste Grand Prix als zesde finishte, is voor 2015 de nieuwe test- en reserverijder.

Nieuwe restricties
Het WEC 2015 is extra uitdagend door een aantal nieuwe restricties. Teams mogen gedurende het WEC-seizoen niet meer dan vijf motoren gebruiken. Bij de trainingen mogen niet meer dan vier bandensets (slicks) worden gebruikt en bij de kwalificatie en de race niet meer dan zes sets.

Alleen in Bahrein en Shanghai zijn acht sets toegestaan en elf voor de 24 uur van Le Mans. Ook gelden er nieuwe regels voor de vorm van de luchtsplitter voor, de achtervleugel, de diffuser en de bodemplaat.

Toyota-TS040 Hybrid-2015-FIA-World-Endurance-Championship WEC 05 Toyota-TS040 Hybrid-2015-FIA-World-Endurance-Championship WEC 11 Toyota-TS040 Hybrid-2015-FIA-World-Endurance-Championship WEC 09 Toyota-TS040 Hybrid-2015-FIA-World-Endurance-Championship WEC 10 Toyota-TS040 Hybrid-2015-FIA-World-Endurance-Championship WEC 08

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: