Toyota wil met nieuwe Avensis voor scoren binnen zakelijke markt

De nieuwe Toyota Avensis beleeft zijn werelddebuut op de Autosalon van Genève die op dit moment in volle gang is.

Met de nieuwe Avensis mikken de Japanners vooral op leasend en zakelijk rijdend Nederland. Zo  is er onder de kap bijvoorbeeld keuze uit een gloednieuwe 1,6-liter D-4D dieselmotor (112Pk/82kW) die in de 20% bijtellingsklasse valt.

Een handmatig te bedienen 6-bak is bij deze versie standaard. Een automatische transmissie (CVT) is optioneel op de Avensis 1.8 VVT-i en standaard op de Avensis 2.0 VVT-i.

Toyota Avensis Lease Pro blauw Geneve 2016 04

Door aanpassingen aan de voor- en achterwielophanging zijn de rijeigenschappen van de Toyota Avensis naar een hoger niveau getild wat heeft geleid tot meer rijcomfort en daarmee zullen de vertegenwoordigers die er van de baas in moeten rijden blij zijn.

De uitrusting van de nieuwe Toyota Avensis is al vanaf het uitrustingsniveau Aspiration zeer compleet met onder andere het uitgebreide multimediasysteem Toyota Touch 2 inclusief een parkeerhulp. Speciaal voor de zakelijke rijder zijn er speciale lease-uitvoeringen waaronder de Avensis Lease Pro met onder meer LED koplampen, privacy glass achter, lichtmetalen 17 inch velgen en uiteraard een Go Navigatiesysteem.

Elke Avensis is standaard voorzien van airconditioning, cruise control met snelheidsbegrenzer, LED dagrijverlichting, Bluetooth®, een USB-aansluiting en meerdere actieve veiligheidssystemen onder de noemer Toyota Safety Sense. Andere mogelijkheden zijn onder andere een panoramisch dak, alcantara/lederen bekleding, volledig lederen bekleding en meesturende koplampen.

Het instrumentarium is vanaf de Aspiration voorzien van een 4,2-inch TFT kleurendisplay. Blikvanger is verder het grote 8"- inch kleurentouchscreen dat zich middenin het dashboard bevindt. De stoelen zijn dusdanig ontworpen dat ze een zo goed mogelijke ondersteuning bieden, vooral ook tijdens lange autoritten.

Toyota Avensis Lease Pro blauw Geneve 2016 06

Het ontwerp van de nieuwe Avenis is geheel in lijn met Toyota’s Keen Look designtaal. De scherp gelijnde koplampen met LED-technologie en de LED-dagrijverlichting geven de Avensis een nieuw eigen gezicht. Ook de achterlichtunits zijn voorzien van LED-verlichting. Nieuw ontworpen lichtmetalen velgen met de keuze uit 16"-, 17"- en 18"-inch accentueren de dynamische lijnen.

Toyota heeft de nieuwe Avensis ontworpen om de bestuurder en zijn passagiers een hoog comfort en gebruiksgemak te bieden, ongeacht het uitrustingsniveau. De kwaliteit van het interieur is daarom naar een hoger plan getild. Daarbij is het door de toepassing van nieuwe, dikkere en beter geluidsabsorberende materialen binnenin stiller dan ooit.

Toyota Avensis Lease Pro blauw Geneve 2016 07 Toyota Avensis Lease Pro blauw Geneve 2016 09 Toyota Avensis Lease Pro blauw Geneve 2016 10 Toyota Avensis Lease Pro blauw Geneve 2016 08 Toyota Avensis Lease Pro blauw Geneve 2016 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: