Tussenmodel: Chevrolet Corvette Grand Sport met Z07 Performance Package

Mag het wel wat heftiger dan de 'gewone' Corvette C7 Stingray, maar is de extreme Z06 weer iets te veel van het goede? Dan is de nieuwe Corvette Grand Sport de perfecte keus voor je.

De nieuwe Corvette Grand Sport is voorzien van het Z07 Performance Package. Hierdoor heeft 'ie de looks van de extreme Z06, evenals diens onderstel-setup, maar gaat voorin de V8 van de Stingray schuil. Dat betekent dus niet de 650 pk sterke V8-Supercharged, maar een 6.2 liter met 455 pk.

Voor de overbrenging kunnen kopers kiezen tussen een manuele 7-bak en een 8-traps automaat met schakelflippers achter het stuurwiel. Wat welke transmissie doet op de sprint naar honderd, is niet bekend gemaakt. Maar sneller dan de 4,2 seconden en top van 290 km/h van de Stingray moet er zeker inzitten.

Dat de Grand Sport, ondanks dezelfde aandrijflijn, meer snelheid kan ontwikkelen dan de Stingray is vooral te danken aan het onderstel met continu variabele dempers en stuggere veren. De setup is vooral afgesteld voor circuitgebruik, met een betere wegligging tot gevolg.

Chevrolet V8 Corvette Grand Sport Z07 Performance Package 04 Chevrolet V8 Corvette Grand Sport Z07 Performance Package 05 Chevrolet V8 Corvette Grand Sport Z07 Performance Package 03 Chevrolet V8 Corvette Grand Sport Z07 Performance Package 01 Chevrolet V8 Corvette Grand Sport Z07 Performance Package 02

 

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: