Twee keer acht: nieuwe Porsche Cayenne GTS en Cayenne GTS Coupé

Met de Cayenne GTS en Cayenne GTS Coupé presenteert Porsche de lekkerste uitvoeringen binnen het gamma van de grootste SUV van het merk. In de nieuwe Cayenne GTS heeft de 3,6-liter biturbo V6 van het vorige model namelijk plaatsgemaakt voor een potente V8 als kloppend hart. Twee cilinders meer dus, wie had dat gedacht?

De 4,0-liter biturbo V8-motor met 338 kW/460 pk en 620 Nm koppel - 14 kW/20 pk en 20 Nm meer dan zijn voorganger - zorgt voor aanzienlijk verbeterde prestaties onder alle rijomstandigheden. Precies dat wat een GTS-rijder verwacht dus.

De acceleratie van 0 naar 100 km/h kost beide GTS-modellen met het Sport Chrono Pakket slechts 4,5 seconden; 0,6 seconden sneller dan voorheen. De topsnelheid bedraagt 270 km/h; een toename van 8 km/h. Een verlaagd onderstel, een uiterlijk dat geen misverstand laat bestaan over zijn capaciteiten en een verbeterde uitrusting maken het nieuwe GTS-pakket compleet.

Met de 4,0-liter V8 die Porsche ook gebruikt voor het topmodel van de Cayenne (Turbo) zijn de nieuwe GTS-modellen krachtiger en tegelijk efficiënter dan ooit, wat onder meer te danken is aan de optimaal functionerende 8-traps Tiptronic S automaat, adaptieve uitschakeling van de cilinders, directe brandstofinspuiting met centraal geplaatste injectoren en een uitgekiend warmtemanagement.

De sportiefste Cayenne-modellen verbruiken 14,1 tot 13,3 liter brandstof per 100 kilometer volgens de WLTP-norm. Oftewel tussen de 16 en 18 liter bij een beetje doorrijden in de praktijk.

Het sportuitlaatsysteem speelt bij de Cayenne GTS en Cayenne GTS Coupé een belangrijke rol in de GTS-beleving door de unieke sound van de V8 extra kracht bij te zetten. Een nieuwe ontwikkeling is het hoogfrequente sportuitlaatsysteem met twee centraal geplaatste ovale stortkokers, dat exclusief voor de Cayenne GTS Coupé en in de toekomst ook voor de Cayenne Turbo Coupé wordt aangeboden – wel altijd in combinatie met het optionele lichtgewicht sportpakket.

De standaard stalen vering inclusief de actieve dempers van het Porsche Active Suspension Management (PASM) brengt de carrosserie twintig millimeter dichter bij het asfalt. Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) behoort tot de standaarduitrusting.

In combinatie met de standaard 21”-inch RS Spyder Design wielen en de royaal bemeten remschijven (390x38 millimeter voor, 358x28 millimeter achter) met rode remklauwen zorgen deze specificaties voor een rijgevoel dat voor dit soort auto’s z’n gelijke nog moet vinden.

Voor nog meer stopkracht zijn PSCB (Porsche Surface Coated Brake) of PCCB (Porsche Ceramic Composite Brake) optioneel leverbaar. Andere opties zijn de driekamer-luchtvering met een tien millimeter verlaagd onderstel, achterasbesturing en actieve rolstabilisatie Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC).

Het standaard SportDesign Pakket in combinatie met talrijke zwarte accenten zorgt naar goede traditie bij een GTS weer voor een kenmerkende uitstraling. De 21”-inch RS Spyder Design wielen zijn gespoten in zijdeglans zwart. De LED-koplampen van het Porsche Dynamic Light System (PDLS) en de LED-achterlichtstrip zijn donker getint. De voorste luchtinlaten, de raamlijsten, de uitlaatpijpen van het sportuitlaatsysteem en de opschriften op de achterzijde zijn ook zwart.

Een andere goede traditie bij een GTS is het gebruik van alcantara in het interieur. Dat materiaal is terug te vinden op de hemelbekleding, op de middenbanen van de stoelen en op de armleuningen van de middenconsole en de portieren.

Samen met het donker geborstelde aluminium onderstreept het de sportief-elegante GTS-signatuur. De standaard sportstoelen met 8-voudige verstelling behoren exclusief tot het GTS-pakket en bieden optimale zijdelingse steun. Op de voorportieren, dorpellijsten, toerenteller en hoofdsteunen zijn de drie veelzeggende letters ‘GTS’ terug te vinden.

De GTS-versies kunnen verder gepersonaliseerd worden met onder meer het GTS-interieurpakket met extra kleuraccenten, zoals bijvoorbeeld sierstiksels in karmijnrood of krijt. De nieuwe GTS-versies van de Cayenne zijn vanaf vandaag te bestellen voor een bedrag van € 178.900,- voor de Cayenne GTS en € 183.800,- voor de Cayenne GTS Coupé.

De levering start al de volgende maand.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: