Tweede generatie Volkswagen Phaeton op de tocht

Volkswagen heeft de lancering van de tweede generatie Phaeton naar verluidt wederom uitgesteld. De reden daarvoor zouden de te hoge productiekosten zijn, waardoor de auto geen geld opbrengt als deze op de markt gebracht zou worden.

De kans wordt daardoor reëel dat de tweede generatie Phaeton een gebed zonder einde wordt en mogelijk nooit meer het productielicht zal zien. Overigens is de Phaeton niet het enige model van Volkswagen dat onder vuur ligt. Zo krijgt de EOS al géén opvolger, moet de Scirocco hopen nog ooit terug te komen terwijl de Beetle nu al niet rendabel genoeg is en mogelijk ook snel sneuvelt.

Als er zelfs al geruchten gaan dat de komende generatie Volkswagen Polo alleen nog maar als 5-deurs versie op de markt komt, dan weet je als autokenner genoeg: het rommelt bij Volkswagen. Na het vertrek van topman Piëch heeft z'n opvolger de schone taak om het concern weer rendabel en winstgevend te maken.

Een verlies van 28.000,- euro per verkochte Phaeton (huidige generatie en gerucht) is dan natuurlijk snel een argument om de door Piëch zo gewenste Mercedes S-klasse en BMW 7-serie concurrent van Volkswagen naar de eeuwige jachtvelden te sturen en dat is zonde, heel erg zonde.

Want de Phaeton is een absolute topauto die helaas bij z'n introductie een verkeerd logo op de grille had zitten.

Volkswagen Phaeton 2013 2

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: