Uiteraard groter: Honda presenteert vernieuwde CR-V

Honda heeft de afgelopen week in Amerika de vijfde generatie van de CR-V gepresenteerd. Het model zal eerst daar op de markt komen, maar uiteindelijk zal de nieuwe CR-V ook de oversteek naar Europa maken, misschien zelfs al wel sneller dan menigeen denkt hebben wij uit betrouwbare bron vernomen.

Met het uiterlijk van de vorige generatie zijn de Japanners kennelijk nog altijd zeer tevreden, want daar is niet veel aan veranderd. De voorkant ligt uiteraard in lijn met de laatste designtaal van de nieuwe Civic, maar is wel wat rustiger vormgegeven. De grootste wijzigingen zitten echter aan de achterkant.

De achterlichten staan nog steeds langs de achterruit omhoog, maar lopen nu ook een stukje door onder de ruit. Iets wat we op die manier nog niet eerder op een auto zagen. Het kenteken is naar beneden verhuisd en ook is duidelijk te zien dat de auto geen gedeelde achterklep meer heeft.

honda-cr-v-rood-awd-cvt-2017-03

Op de hoeken van de achtersteven zien we nog twee scherpe verticale vouwen. De ‘wing shaped’ LED-dagrijverlichting is standaard op alle uitvoeringen. Evengoed oogt de nieuwe CR-V qua proporties wat meer in balans en minder als een schoenendoos.

Dat laatste is met name te danken aan de langere koers en dito wielbasis, waar 4 centimeter bij is gekomen en die voor 5 centimeter meer binnenruimte voor de achterpassagiers zorgt.

Honda belooft vol trots dat de nieuwe CR-V achterin over de beste beenruimte in zijn klasse beschikt, dus dat moeten we maar geloven. Ook de bagageruimte groeide trouwens mee, maar met hoeveel liters is niet bekend.

honda-cr-v-rood-awd-cvt-2017-02

De nieuwe CR-V heeft als eerste Honda een Automatic Shutter Grille, die de aerodynamica van de auto verbeterd op de momenten dat er even wat minder koeling nodig is.

Die koeling zou nodig moeten zijn voor de 190pk sterke 1,5-liter viercilinder turbo die in het vooronder te vinden is. Voor de verdere aandrijflijn zijn weer zowel voor- als vierwielaandrijving leverbaar, terwijl een CVT-automatische versnellingsbak in de Verenigde Staten altijd standaard is.

Ook voor het eerst bij een Honda is de handsfree te openen achterklep, te openen met een voetbeweging onder de achterbumper. Verder zien we een dashboard met soft-touch materialen en stoelen met nieuwe stiksels. Achter het stuur is een TFT-scherm te vinden en in het midden van het dashboard zit een 7”-inch touchscreen.

Via dat scherm is het Honda Satellite-Linked Navigation System en de Display Audio te bedienen. Desgewenst kan dat overigens ook via de smartphone of met stembediening.

De nieuwe CR-V komt aan de andere kant van de grote Oceaan nog deze winder op de markt. Wij verwachten ‘m in het eerste kwartaal van volgend jaar al bij ons in de showroom.

honda-cr-v-rood-awd-cvt-2017-05 honda-cr-v-rood-awd-cvt-2017-00 honda-cr-v-rood-awd-cvt-2017-07 honda-cr-v-rood-awd-cvt-2017-04 honda-cr-v-rood-awd-cvt-2017-01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: