Uiteraard ook sjoemelsoftware bij Audi: in 2,1 miljoen Audi's welteverstaan

Het VAG-Concern waartoe onder ander Volkswagen en Audi behoren heeft vandaag bekend gemaakt, dat geheel zoals verwacht uiteraard, ook sjoemelsoftware in diverse Audi modellen te vinden is.

In totaal zijn er 2,1 miljoen Audi's verkocht waarin de software te vinden is. Daarvan is overigens het merendeel in Europa geleverd. Het gaat dan om 1,42 miljoen voertuigen, waarvan 577.000 stuks in Duitsland. In de Verenigde Staten verkocht Audi zo'n 13.000 auto's met de aangepaste software.

Audi TT Coup

De software blijkt nu ook te vinden te zijn in de A1, A3, A4, A5, A6, TT, Q3 en Q5 allen voorzien van een 1,6 en 2,0 liter Euro-5 dieselmotor. Iets wat natuurlijk allang door kenners werd verwacht.

Deze 2,1 miljoen Audi's maken overigens deel uit van de elf miljoen stuks die het concern van aangepaste software heeft voorzien, die de emissienorm omzeilt. Van de Volkswagen-dieselmodellen zijn zo'n vijf miljoen stuks geleverd. Het restant komt dus op conto van Seat, Skoda en Porsche. Of ook die laatste betrokken is bij het dieselschandaal is nog niet bekend, maar onwaarschijnlijk gezien de cilinderinhoud.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: