Uiteraard sneller en lichter: Lotus Exige S Club Racer

Lotus brengt een “lichtgewicht” uitvoering van de Exige S op de markt. Hij heet Exige S Club Racer en komt alleen als coupé.

De term “lichtgewicht” staat daarbij wat ondergetekende betreft niet voor niets tussen aanhalingstekens, want ten opzichte van de reguliere Exige S weegt deze Club Racer-versie slechts vijftien kilogram minder.

De Exige S Club Racer heeft een lichtere batterij, een lichtgewicht middentunnel, lichtere deuren en lichtgewicht stoelen. Het resultaat is 1.161 kilogram tegen 1.176 voor een normale Exige S.

Onder de kap doet nog steeds een 3,5-liter Supercharged V6 motor die door Toyota geleverd wordt dienst. Deze krachtcentrale levert 350Pk en 400Nm koppel. Dat is genoeg om in rond de vier seconden naar de 100 km/h te knallen en desgewenst door te gaan tot aan de 274 km/h.

Wat betreft downforce is er wel een verschil ten opzichte van de reguliere Exige S. Dankzij een vlakke bodemplaat, aangepaste front splitter en nieuwe achtervleugel is er meer downforce hetgeen natuurlijk de stabiliteit op hogere snelheden ten goede komt.

De Exige S Club Racer is te bestellen in Metallic White, Exige Orange, Metallic Yellow of Matt Black al is dat laatste een optie. Zaken als de front splitter, achtervleugel, het dak en de zijspiegels zijn altijd in matzwart uitgevoerd.

Lotus rekent aan de overkant van de Noordzee zo’n 54.500 pond voor deze Exige. Omgerekend betekent dat een dikke 75 mille en daar moeten dan de belastingen nog bij. Datzelfde geldt overigens voor de airco, die is net zoals lichtgewicht remschijven alleen tegen meerprijs leverbaar.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: