Uitgebreide IntelliLink en automaat voor Opel KARL

De Opel KARL is nu leverbaar met het omvangrijke IntelliLink-infotainmentsysteem. Dat betekent dat ook het kleinste model van Opel profiteert van de baanbrekende technologie met betrekking tot smartphone-integratie en infotainment. Bovendien is IntelliLink leverbaar in combinatie met de persoonlijke connectiviteits- en hulpverleningsdienst Opel OnStar, inclusief wifi-verbinding.

Het optionele IntelliLink-pakket voor de Opel KARL kost € 695,-. Voor dat bedrag is de compacte stadsauto voorzien van technologie die ongekend is in deze klasse.

Het centraal op het dashboard geïntegreerde systeem is voorzien van een 7-inch touchscreen, USB-aansluiting, DAB+ en Bluetooth. Handsfree bellen, muziek streamen en zelfs foto’s en video’s bekijken op het heldere beeldscherm: het is allemaal mogelijk.

Opel Karl IntelliLink Android Apple Carplay Auto 02

IntelliLink is compatibel met Apple CarPlay en Android Auto

Hiermee zijn persoonlijke smartphoneapplicaties optimaal te benutten in de auto. IntelliLink is bij uitstek geschikt voor toestellen die draaien op Android 5.0 Lollipop en Apple iOS 7.1 (vanaf iPhone 5) of hoger.

Het systeem herkent automatisch welke smartphone wordt verbonden en past direct de interface aan voor perfecte weergave op touchscreen. Ander voordeel van IntelliLink is dat inkomende WhatsApp-berichten hardop worden voorgelezen.

Net als alle andere Opel-modellen is ook de KARL beschikbaar met Opel OnStar. De hardware van deze persoonlijke connectiviteits- en hulpverleningsdienst is standaard op Innovation en optioneel leverbaar (€ 495,-) voor de uitvoering Edition. Het complete dienstenpakket (software), dat bestaat uit onder meer een krachtige 4G/LTE wifi-verbinding, wordt de eerste twaalf maanden gratis aangeboden.

Opel Karl IntelliLink Android Apple Carplay Auto 03

Easytronic versie 3.0

Verder is Opel gestart met de levering van de Karl met automatische transmissie. Voorheen was de A-segmenter namelijk alleen met handgeschakelde versnellingsbak leverbaar. De automaat op de Karl heet Easytronic 3.0 en heeft vijf verzetten.

Naar wens kan de bestuurder ook zelf van verzet wisselen met behulp van tikken tegen de transmissiepook. De Karl met automaat is alleen op de Edition en Innovation-uitvoeringen leverbaar.

Ten opzichte van de handgeschakelde versie kost de Easytronic 3.0 exact 800,- euro meer, dus in totaal iets meer dan 11 mille. Het motoraanbod van de Karl bestaat nog altijd uit maar één benzinemotor: een 75 pk sterke 1,0 liter driecilinder met turbo.

Opel Karl rood lime groen blauw 1.0 ecoFlex 2016 10

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: