Ultieme combinatie van luxe en sportiviteit: Mercedes S63 AMG incl. prijzen en video

Mercedes presenteert de nieuwe S63 AMG, de krachtigste high-performance limousine voorzien van 585Pk, 900Nm en voor het eerst desgewenst van 4-Matic vierwielaandrijving.

Door consequent de AMG LightweightPerformance-strategie te volgen, kon het gewicht van de S63 AMG in vergelijking met zijn voorganger tot 100 kilo worden teruggebracht.

De besparingen worden vooral gerealiseerd door gebruik van AMG-gesmede lichtmetalen wielen, een lichte lithium-ion accu en een lichter AMG high-performance remsysteem. Bovendien bestaat de complete buitenzijde van de carrosserie inclusief het dak en constructie voorzijde uit aluminium. Door in de ruimte voor het reservewiel het ook in de Formule 1 toegepaste carbon toe te passen, kon nogmaals vier kilo worden bespaard.

Bij de verhouding tussen voertuiggewicht en motorvermogen is de S63 AMG met 3,49 kg/pk uitermate goed uitgerust. De acceleratie van nul naar 100 km/h wordt afhankelijk van de modelvariant in 4,0 tot 4,4 seconden bereikt. De topsnelheid bedraagt 250 km/h (elektronisch begrensd).

Mercedes Benz S-klasse S63 AMG W222 4-Matic zilvergrijs metallic IWC 2013 2014 08

Met een vermogen van 585Pk en een koppel van 900Nm overtreft de, bij AMG intern M 157 genoemde, 5,5-liter achtcilinder biturbo uit de BlueDIRECT motorenfamilie alle vergelijkbare motoren.

Ten opzichte van zijn voorganger kon het brandstofverbruik van de nieuwe S63 AMG met 0,4 liter per 100 kilometer worden teruggebracht, terwijl het motorvermogen met 41Pk werd verhoogd.

Het sportuitlaatsysteem van de S63 AMG beschikt over automatische kennveldgestuurde kleppen in beide einddempers. In het transmissieprogramma 'C' (Controlled Efficiency) blijven de kleppen in de meeste situaties gesloten en gedraagt de biturbo-achtcilinder zich terughoudend – perfect voor lange afstanden en comfortabel reizen voor de passagiers achterin. In de modi 'S' (Sport) en 'M' (Manual) openen de kleppen in de regel eerder en spontaner, vooral bij een dynamische rijstijl. Het effect: een nog krachtiger typisch AMG-motorgeluid.

Mercedes Benz S-klasse S63 AMG W222 4-Matic zilvergrijs metallic IWC 2013 2014 019

De drie rijprogramma's 'C' (Controlled Efficiency), 'S' (Sport) en 'M' (Manual) van de AMG SPEEDSHIFT MCT 7-traps sporttransmissie bieden de bestuurder een persoonlijke schakel set-up. In de op comfort gerichte 'C'-modus is de ECO start/stop-functie actief die de achtcilinder uitzet wanneer de auto stilstaat. Daarnaast ervaart de bestuurder in 'C' een soepele transmissie met comfortabele schakeling van de versnellingen. Het optrekken gebeurt hier in de regel zelfs in de tweede versnelling!

In de modi 'S' en 'M' is de ECO start/stop-functie uitgeschakeld en presenteren motor en transmissie zich aanmerkelijk agieler. Door een kortstondige exact gedefinieerde terugname van de ontsteking en brandstofinjectie bij vollast zijn de schakelmomenten in deze modi sneller en is het geluid intenser.

Mercedes Benz S-klasse S63 AMG W222 4-Matic zilvergrijs metallic IWC 2013 2014 032

Het als optie leverbare, performancegerichte 4-Matic vierwielaandrijvingsysteem verdeelt de aandrijfkracht in een verhouding 33/67% over de voor- en achteras. Een meervoudige plaatkoppeling met 50Nm sperfunctie staat daarbij garant voor maximale grip.

Mercedes Benz S-klasse S63 AMG W222 4-Matic zilvergrijs metallic IWC 2013 2014 022

De technische basis voor de vierwielaandrijving wordt gevormd door een langsdifferentieel voor het extra uitgaand vermogen naar de aangedreven vooras. Dit langsdifferentieel is compact geïntegreerd in de transmissie en neemt geen extra ruimte in. Het koppel wordt van dit langsdifferentieel via een aandrijfas naar de vooras geleid. Voor de krachtoverbrenging van het voorasdifferentieel naar de aandrijfas links voor zorgt een tussenas die door een ingekapselde tunnel in het motoroliecarter loopt. Door de compacte constructie bedraagt het extra gewicht slechts 70 kilo.

 

Alle varianten van de S63 AMG zijn verder standaard uitgerust met ESP Curve Dynamic Assist. Een gerichte korte remingreep op het wiel aan de binnenkant van de bocht resulteert in een gedefinieerd indraaien van de auto wanneer met hoge snelheid bochten worden genomen. Storend onderstuur bij het indraaien in de bocht zou hiermee voorkomen moeten worden.

De S63 AMG 4-Matic is uitgerust met het AMG RIDE CONTROL sportonderstel. Het volledig dragende luchtveringsysteem AIRMATIC beschikt over het Adaptive Damping System ADS PLUS. Nieuw is de constante dempingaanpassing, die in trek- en drukrichting onafhankelijk van elkaar geregeld kan worden. Hierdoor is een betere aanpassing aan de rij- en wegdekcondities mogelijk. Met een druk op de knop kan voor de 'Comfort' of 'Sport' modus worden gekozen.

Mercedes Benz S-klasse S63 AMG W222 4-Matic zilvergrijs metallic IWC 2013 2014 029

Exclusief werd voor dit model en specifieke vooraskinematiek inclusief hogere wielvlucht (camber) en sterker gedimensioneerde stabilisator en een stijvere hulpframeophanging voor de achteras ontwikkeld. Hierdoor wordt de wendbaarheid van de auto bij een dynamische rijstijl verbeterd.

De S63 AMG met achterwielaandrijving beschikt dan weer over het AMG sportonderstel op basis van MAGIC BODY CONTROL. De nieuwe S-Klasse kan als eerste auto ter wereld vooraf hobbels in het wegdek herkennen. Wanneer ROAD SURFACE SCAN dergelijke oneffenheden met behulp van de stereocamera herkent, past MAGIC BODY CONTROL het onderstel al vooraf aan die situatie aan. Ook hier kan worden gekozen uit de modi 'Comfort' en 'Sport'. De specifieke AMG onderstelmodificaties zorgen bij een dynamische rijstijl voor een directer rijgedrag.

Mercedes Benz S-klasse S63 AMG W222 4-Matic zilvergrijs metallic IWC 2013 2014 021

Bij de S63 AMG worden voor het eerst uitsluitend AMG-gesmede lichtmetalen velgen toegepast. Dit zorgt voor gewichtsbesparing en verhoging van de stijfheid, met als gevolg een vermindering van de onafgeveerde massa, wat de response van de vering en demping ten goede komt. Standaard zijn titaangrijs gelakte glanzende velgen in de afmetingen 8,5 x 19 voor en 9,5 x 19 achter met banden in de maten 255/45 R 19 resp. 285/40 R 19. Optioneel zijn AMG lichtmetalen velgen in de afmeting 8,5 x 20 voor en 9,5 x 20 achter in verschillende kleur- en designvarianten beschikbaar.

Verder is de S63 uitgerust met een lichter, fadingresistent AMG high-performance remsysteem. Optioneel is zelfs een AMG remsysteem met keramische remschijven leverbaar. Deze keramische remschijven hebben voor overigens een diameter van 420 millimeter en het systeem is herkenbaar door het 'AMG Carbon Ceramic'-logo op de speciaal gelakte remklauwen.

 

De nieuwe S63 AMG maakt ook optisch indruk. De grote, rechtopstaande en prominent driedimensionale radiatorgrille benadrukt de speciale status van de S-Klasse. Daarbij levert de voorspoiler met drie grote luchtinlaten  een grote bijdrage aan het sportieve uiterlijk.

Binnenin bieden de nieuw ontwikkelde elektrisch verstelbare AMG-sportstoelen met memoryfunctie en stoelverwarming de bestuurder en bijrijder meer zijdelingse steun. Nappaleder is standaard net zoals een met geperforeerd leder bekleed AMG sportstuur en aluminium schakelpaddles.

In typerende AMG-look presenteert zich ook het TFT-kleurendisplay in hoge resolutie als combi-instrument: naast de AMG-belettering en de naalden in rood/zilver zijn er andere opvallende designelementen zoals het AMG-logo in de kilometerteller met 330-km-schaal (links) en de 'V8 BITURBO'-belettering in de toerenteller (rechts). Ook is het dashboard voorzien van een analoog klokje in IWC-design.

Mercedes Benz S-klasse S63 AMG W222 4-Matic zilvergrijs metallic IWC 2013 2014 010

Wie in het AMG-hoofdmenu voor 'warm up' kiest, wordt met behulp van twee klokken geïnformeerd over de temperatuur van de motor- en versnellingsbakolie. Een geanimeerde S63 AMG op het TFT-display tussen de kilometerteller en de toerenteller informeert ook de berijder. Aan de bovenkant van het display bevindt zich een permanente versnellingsindicator, in het manuele transmissieprogramma 'M' tevens een opschakeladvies. In het onderste gedeelte zijn het geactiveerde transmissieprogramma, de ESP-modus en de set-up van het onderstel zichtbaar.

Ook als het gaat om actieve en passieve veiligheid beschikt de S63 AMG over de nieuwste snufjes. Wat tien jaar geleden met PRE-SAFE begon en met DISTRONIC PLUS werd voortgezet, leidt nu 'Intelligent Drive'. Het rijassistentiepakket plus en nachtzichtassistent plus spelen daarbij een belangrijke rol.

De nieuwe S63 AMG beleeft in September 2013 tijdens de IAA in Frankfurt zijn wereldpremière. Hij is echter vanaf morgen al te bestellen. Kon het nog mooier? Jawel, er komt ook nog een S65 AMG met twaalfcilinder. Resten nog de prijzen incl. BTW en BPM:

  • S 63 AMG (korte wielbasis)  € 176.950,-
  • S 63 AMG 4MATIC (lange wielbasis)  € 188.950,-
Respect Copyright!
%d bloggers like this: