Ultieme picknickmobiel: Range Rover SVAutobiography

Het is alweer zo’n 45 jaar geleden dat Land Rover de moeder der SUV’s, de Range Rover, op de markt bracht. Vandaag presenteert het merk de SVAutobiography die de meest luxueuze Range Rover-uitvoering tot nu toe is.

De SVAutobiography is met als basis de terreincapaciteiten van een Range Rover wat mij betreft nu al de auto die je mee moet nemen als je met je vrienden of familie in de Alpen gaat picknicken. Eén van de hoogtepunten van deze uitvoering zijn namelijk de Event Seats, twee picknickstoeltjes die in een handomdraai uit de uitschuifbare teakhouten laadvloer van de auto zijn te trekken.

Land Range Rover SVAutobiography Special Vehicle Operations 2016 06

Deze stoeltjes maken onderdeel uit van het uitgebreide luxepakket en zijn altijd uitgevoerd in aluminium dat overtrokken is met het beste Windsor-leder. Over aluminium gesproken, dat is verder ook nog veelvuldig terug te vinden in het interieur.

Op de ene plek is het 'kaal' gelaten, de andere keer licht geborsteld en op weer een andere plek in het interieur is het verchroomd of gegalvaniseerd. Ook de dualtone lak aan de buitenkant is natuurlijk gerelateerd aan dit materiaal.

Verder zijn loungezetels met uitklapbare voetstukken, rear-seat entertainment en hoogwollig tapijt uiteraard van de partij, net zoals alle opties die je op een Range Rover kunt verzinnen.

Land Range Rover SVAutobiography Special Vehicle Operations 2016 03

Dat er onder de motorkap ook iets bijzonders aan de hand is hebben de kenners onder jullie natuurlijk al gezien aan de vier uitlaatpijpen. Die waren tot nu toe alleen voorbehouden aan de SVR en dat betekent dus dat de SVA ook een 5,0-liter V8-Supercharged met 550Pk en 680Nm onder de kap heeft. Andere opties zijn overigens de TDV6, SDV6 Hybrid, SDV8, and SCV6 supercharged al dan niet in combinatie met een verlengde wielbasis.

De SVA debuteert op de New York International Auto Show en is vanaf deze zomer te bestellen. Eén kleinigheidje nog en dat is de prijs. Die is nog niet officieel bekend, maar de verwachting is dat de prijs van deze Range Rover in ons land over de driehonderdduizend euro heen gaat. En dat is een dure picknick, een hele dure picknick zelfs...

Land Range Rover SVAutobiography Special Vehicle Operations 2016 15 Land Range Rover SVAutobiography Special Vehicle Operations 2016 20 Land Range Rover SVAutobiography Special Vehicle Operations 2016 14 Land Range Rover SVAutobiography Special Vehicle Operations 2016 09 Land Range Rover SVAutobiography Special Vehicle Operations 2016 08 Land Range Rover SVAutobiography Special Vehicle Operations 2016 02 Land Range Rover SVAutobiography Special Vehicle Operations 2016 04

Leave a reply