Unicaat zonder dak: Ferrari F12 TRS

Ferrari heeft tijdens de “Rallye Ferrari Cavalcade” wat details vrijgegeven van de F12 TRS, een open tweezitter die in opdracht van een zeer gefortuneerde klant ontwikkeld is.

De F12 TRS is naar verluidt geïnspireerd op de 250 Testa Rossa uit 1957 en in alle opzichten een extreme Ferrari.

Zo is het interieur opnieuw ontwerpen en voorzien van min mogelijk zaken om gewicht te besparen. In het kader daarvan beschikt de F12 TRS niet meer over een dashboardkastje, de luchtroosters op de middenconsole, een audio installatie, vloermatten en elektrische raambediening.

De voorruit loopt door in de zijruiten en heeft donker glas. Kenmerkend zijn verder de aflopende bulten achter de hoofdsteunen, de totale afwezigheid van een dak in welke vorm dan ook en het transparante venster in de motorkap waardoor het hart van deze unieke Ferrari te zien is.

Dat hart is overigens hetzelfde als in de normale F12 en dat bekent een 740Pk sterke V12 met een inhoud van 6,3-liter en een koppel van 690Nm. Van 0 tot 100 km/h lukt daarmee in 3,1 seconden terwijl vijf tellen later al de 200 km/h gepasseerd wordt.

Uiteraard is de prijs niet bekend, maar goed ingelichte bronnen weten te melden dat de prijs meer dan vier miljoen dollar bedraagt.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: