Unieke Aston Martin Rapide Shooting Brake: Bertone Jet 2+2

Vorig jaar bestond Bertone 99 jaar en onthulde toen de B99 Concept. Dit jaar viert het Italiaanse designhuis dus haar 100ste verjaardag. En laat dat nu ook net gelden voor Aston Martin; reden dus voor een feestje.

Bertone heeft voor de Autosalon van Genève onder de naam Jet 2+2 een shooting brake ontworpen op basis van de Aston Martin Rapide en ongetwijfeld geïnspireerd op de Porsche Panamera Sport Turismo Concept.

Bertone Jet 2 plus 2 Aston Martin Rapide 2

Het grote verschil met die Porsche is echter dat de Jet 2+2 géén Concept meer is maar een one-off die speciaal in opdracht van een klant gebouwd is. Het zal echter bij slechts één rijdend exemplaar blijven, want tussen beide partijen is afgesproken dat de Jet niet in (serie)productie mag gaan.

De Jet 2+2 beschikt verder over alle technische kenmerken van de Rapide. In het vooronder ligt dus de bekende 5,9-liter V12 met 475Pk. De 2+2 is verder, naast het feit dat het een “stationcar” natuurlijk, te herkennen aan de anders vormgegeven C-stijlen en de doorlopende LED-strip aan de achterkant a la One-77.

Bertone Jet 2 plus 2 Aston Martin Rapide 1

Net als de Rapide is Bertone Jet, zoals de naam al suggereert, een echte 2+2, dus met twee individuele zetels achter de voorstoelen. Het interieur is echter voorzien van speciaal hout, aluminium en two-tone leer om nog net een trapje meer exclusiviteit dan het origineel af te leveren.

Bertone Jet 2 plus 2 Aston Martin Rapide 4

Respect Copyright!
%d bloggers like this: