Vaarwel BMW 3-serie coupé, hallo 4-serie

Eindelijk presenteert BMW officieel de opvolger van de 3-serie coupé. De vierde generatie van BMW’s middelgrote coupé is volgens het Beierse merk “het toonbeeld van esthetiek” en markeert het begin van een nieuwe modelserie, want alleen op die manier kan onderscheid gemaakt worden tussen de normale 3-serie en exclusievere coupé. De nieuwe BMW 4-serie staat vanaf 5 Oktober bij de Nederlandse dealers.

BMW 4-serie F32 melbourne estoril rood blauw antraciet brons 2014 sport modern luxury line 16

Het cijfer ‘4’ staat daarbij voortaan voor een modelserie met een volledig eigen karakter, een exclusievere uitstraling en nog dynamischere rijeigenschappen dan de 3-serie. De nieuwe coupé is langer en breder dan de huidige 3-coupé.

BMW 4-serie F32 melbourne estoril rood blauw antraciet brons 2014 sport modern luxury line 27

Hij heeft een 50 millimeter langere wielbasis (2.810 mm), terwijl de spoorbreedte aan de voorzijde 45 millimeter (1.545 mm) en achter 80 millimeter (1.594 mm) groeide. De daklijn is 16 millimeter lager en voor het eerst vormen de wielkasten het breedste punt van de auto. Andere nieuwtjes zijn Air Curtains achter en de Air Breathers bij de voorste wielkasten, die helpen om de luchtweerstand te verlagen.

BMW 4-serie F32 melbourne estoril rood blauw antraciet brons 2014 sport modern luxury line 23

Het interieur van de nieuwe coupé ademt een sportieve en luxueuze sfeer. Hoogwaardige materialen en een hoog afwerkingsniveau moeten voor een harmonieus geheel zorgen. Dankzij de diepe zitvlakken en flink wat zijdelingse steun heeft de (optioneel 40:20:40  neerklapbare) achterbank het karakter van twee individuele zitplaatsen. Met Sport Line, Modern Line, Luxury Line en het M Sport pakket kan de trim meer luxe of sportief afgestemd worden.

BMW 4-serie F32 melbourne estoril rood blauw antraciet brons 2014 sport modern luxury line 09

Dankzij de lichtgewicht constructie, verbeteringen aan de elektromechanische stuurbekrachtiging, de 50/50-gewichtsverdeling en het bijzonder lage zwaartepunt (tot onder 500 millimeter) zou de 4-serie zich volgens BMW als een onvervalste rijmachine moeten gedragen.

BMW 4-serie F32 interieur rood bruin zwart beige leder 2014 sport modern luxury line m-sport 06

De nieuwe coupé is vanaf de marktintroductie begin Oktober beschikbaar met keuze uit een zescilinder-in-lijn- en twee viercilindermotoren. De zescilinder-in-lijn benzinemotor in de BMW 435i Coupé, de viercilinder benzinemotor in de BMW 428i Coupé en de viercilinder dieselmotor in de BMW 420d Coupé zijn voorzien van de nieuwste BMW TwinPower Turbo-technologie en leveren vermogens van 184 tot 306Pk. Alle motoren zijn standaard gekoppeld aan een manuele zesversnellingsbak. Een achttraps sporttransmissie met schakelflippers aan het stuurwiel is optioneel. Dat geldt ook voor xDrive-vierwielaandrijving voor de benzinevarianten.

BMW 4-serie F32 interieur rood bruin zwart beige leder 2014 sport modern luxury line m-sport 46

De 4-serie is standaard uitgerust met een omvangrijk BMW EfficientDynamics-pakket. Dat draagt bij aan het verlagen van het brandstofverbruik zonder het kenmerkende BMW-rijgedrag te beïnvloeden. Met de ECO PRO-modus van de Driving Experience Control-functie zou een brandstofbesparing tot wel 20% moeten bereikt kunnen worden. Dit resulteert in een uitzonderlijk laag brandstofverbruik van 4,7 l/100 km (CO2: 124 g/km) voor de BMW 420d Coupé.

BMW 4-serie F32 interieur rood bruin zwart beige leder 2014 sport modern luxury line m-sport 36

Tot de hoogtepunten behoren verder eCall (Emergency Call), de nieuwe generatie van het navigatiesysteem Professional, de Active Cruise Control met Stop & Go-functie en de Driving Assistant Plus, die de bestuurder waarschuwt bij een dreigende aanrijding met een voetganger. Ook is de coupé leverbaar met adaptieve LED-koplampen. Op het gebied van infotainment biedt BMW ConnectedDrive uitgebreide office-functies, geavanceerde zoekdiensten, muziek via Online Entertainment en de integratie van diverse apps in de auto.

 

Respect Copyright!
%d bloggers like this: