VAG gaat rond de 40 modellen uit portfolio schrappen

Volgens het Duitse Handelsblatt gaat het Volkswagen-concern de komende jaren maar liefst veertig modellen uit haar gamma schrappen. Met in het achterhoofd de nieuwe strategie en de kostenbesparingen die noodzakelijk zijn om de kosten die voortkomen uit het dieselschandaal te kunnen behappen is dat wel te begrijpen.

Gooien we alle modellen van het concern in een hoge hoed, dan heeft bedrijf maar liefst 340 modellen verdeeld over Audi, Lamborghini, Porsche, Seat, Skoda en Volkswagen. Dan zijn natuurlijk alle varianten van een bepaald model meegeteld.

Der neue Volkswagen Eos

Eén en ander betekent dat iets meer dan 10% van het gamma zal verdwijnen. Hoewel het concern natuurlijk niet bevestigt dat zoveel modellen geschrapt worden, liet het wel eerder al weten een reeks speciale modellen of minder aantrekkelijke uitvoeringen niet meer te zullen gaan leveren.

De EOS, Beetle en Scirocco en Golf Cabriolet zijn modellen die je waarschijnlijk niet terug gaat zien in de toekomst. Ook komt de nieuwe Polo alleen nog als vijfdeurs en is nu al bekend dat ook de Up! (en alle afgeleide modellen bij Seat en Skoda) geen opvolger krijgt.

Het valt allemaal dus wel mee.

Volkswagen Scirocco facelift 2014 blauw grijs R TSI 18

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: