Vakantiegangers opgelet: Gotthardpas meerdere weken afgesloten [UPDATE]

Met de zomervakantie voor de deur hebben ze in Zwitserland een groot probleem, want de Gotthardpas tussen Göschenen en Andermatt is vanwege een steen/modderlawine minimaal een aantal weken gestremd.

Mocht je dus niet voor de tunnel in de file willen staan, dan zul je een flink eind moeten omrijden dus. Want dankzij een paar ton aan rotsen is naar Italië gaan nu een stuk moeilijker geworden. Tenzij je uiteraard een uurtje of twee voor een tunnel in de hitte wilt gaan staan wachten natuurlijk.

goeschenen

Uiteraard melden de Zwitsers dat er met de allergrootste spoed aan een oplossing gewerkt wordt, maar feit is dat, vanwege het slechte weer op dit moment, de helikopter om het verdere gevaar vanuit de lucht te kunnen beoordelen nog niet heeft kunnen opstijgen.

Vanuit het Noorden kan zelfs de Furkapas dankzij deze stremming niet bereikt worden en daarmee wordt het probleem alleen nog maar groter. Als alternatief kun je over de Simplonpas richting Italië of via Chur en St-Moritz binnendoor. Mooie routes, maar ook even een flink stuk om.

UPDATE 20/06: Zoals de zaken er nu voorstaan blijft de pas tot zeker half Juli afgesloten. Daarmee wordt een flinke extra drukte verwacht tijdens de zomervakantie periode voor de tunnel. Houd daar met het plannen van je reis dus rekening mee.

UPDATE 01/08: De pas is weer open, er moet wel met flinke vertragingen rekening gehouden worden aangezien er bij de werkzaamheden stoplichten geplaatst zijn.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: