Val van Volkswagen: mythe van een wereldonderneming aan stukken

Duitse commentatoren zijn het eens: een grotere pr-ramp dan die Volkswagen en de Duitse industrie nu treft, is nauwelijks denkbaar. Met ontzetting kijkt men in de Bondsrepubliek naar de vrije val van de autobouwer uit Wolfsburg, de grootste automaker ter wereld. ,,De mythe van een wereldonderneming ligt aan stukken'', schrijft Spiegel Online aldus het Algemeen Dagblad.

Het schandaal rond in de Verenigde Staten vervalste emissie-waarden breidt zich dagelijks uit. VW meldde dinsdag dat tenminste 11 miljoen auto's zijn verkocht met daarin de fraude-software die bij tests de precieze uitstoot van gevaarlijke stikstofoxiden verdoezelt.

Volgens de Berlijnse Tagesspiegel zijn de dagen van bestuursvoorzitter Martin Winterkorn (68) geteld. Zijn ontslag zou vrijdag worden bekendgemaakt. Winterkorn, die dinsdag in een videoboodschap excuses aanbood en opheldering beloofde, zou worden opgevolgd door de huidige Porsche-chef Matthias Müller (62). De VW-chef zei niets over een mogelijk vertrek.

Winterkorn wordt aansprakelijk gesteld voor het grootschalige bedrog. Ofwel hij heeft ervan geweten en is dus medeplichtig. Of hij wist er niet vanaf en is dan niet geschikt om een onderneming als VW te leiden, zo luidt de redenering.

,,Schandaal is te zwak uitgedrukt, gezien wat dit voor de gehele Duitse autoindustrie betekent'', schrijft Der Tagespiegel. Het bedrijfsbedrog van VW zou het mondiale vertrouwen in 'Standort Deutschland' (het verzamelde Duitse bedrijfsleven), dat berust op degelijkheid en betrouwbaarheid, onderuit halen.

ABT Sportsline Volkswagen Passat bi-tdi 4-motion zwart 2015 05

Strafrechtelijk
In de Verenigde Staten loopt inmiddels een strafrechtelijk onderzoek tegen VW. De eerste schadeclaims zijn al ingediend door eigenaars van een Volkswagen. Duitsland, Frankrijk, Italië en Zuid-Korea willen eveneens onderzoeken of VW in hun land heeft gefraudeerd.

Het schandaal heeft ook de politiek bereikt. Bondskanselier Angela Merkel (CDU) eiste gisteren dat de onderste steen boven komt. Premier Stephan Weil (SPD) van Nedersaksen, de deelstaat die grootaandeelhouder is van het bedrijf, noemde de manipulatie 'volstrekt onacceptabel en door niets te rechtvaardigen'.

De financiële schade is voor VW immens. Het bedrijf kondigde aan 6,5 miljard euro opzij te zetten voor eventuele boetes en schadevergoedingen. Ter illustratie, de winst van VW in de eerste helft van dit jaar bedroeg 5,6 miljard euro. De vraag is of Volkswagen met die 6,5 miljard voldoende geld bij elkaar heeft geharkt. Alleen al in de VS kan de boete oplopen tot 16 miljard euro.

Daarnaast verloor het bedrijf de afgelopen dagen tientallen miljarden aan beurswaarde. Dinsdag ging het aandeel Volkswagen, dat eerder meer dan twintig procent van zijn waarde verloor, opnieuw fors onderuit. Aandeelhouders krijgen nog meer te verwerken, want ook het dividend is in gevaar.

Volkswagen Passat MQB B8 TDI 4-Motion 2015 20

Industrie
De schade blijft niet tot Volkswagen beperkt. Het schandaal heeft gevolgen voor andere Duitse autobouwers, die gezamenlijk het hart vormen van Duitslands succesvolle, op export gerichte industrie. Ook Daimler, het moederbedrijf van Mercedes, en BMW zagen hun aandelen flink in waarde verminderen.

In de VS staan Duitse auto-ondernemingen inmiddels in een slechte reuk. 'Made in Germany' was een keurmerk voor kwaliteit, maar de slogan dreigt nu associaties op te roepen met bedrijfsfraude. Politici vrezen dat die imagoschade een blijvende tik aan de Duitse autosector kan uitdelen. Dit kan gevolgen hebben voor de werkgelegenheid want in de Bondsrepubliek is 1 op de 7 banen gelinkt aan de auto-industrie.

Hoewel VW een vertrek van Martin Winterkorn officieel als 'onzin' afdoet, lijkt het onmogelijk dat de topman, die door zijn medewerkers respectvol met 'Herr Professor' word aangesproken, dit schandaal overleeft. Formeel zou aanstaande vrijdag Winterkorns herbenoeming een hamerstuk zijn, maar de raad van commissarissen komt woensdag al in spoedzitting bijeen en bespreekt dan ook Winterkorns toekomst. ,,Het is nu redden wat er nog te redden valt'', schrijft Spiegel Online over het crisisberaad.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: