Vanaf volgend jaar concurrent voor de Golf: Suzuki iK-2

Dat Suzuki met de Celerio, Swift en S-Cross een mooi aanbod heeft zal niemand ontkennen. Zeker de topversies van die laatste twee zijn auto’s waar je rustig in gezien kunt worden.

Toch ontbreekt er aan de bovenkant van het gamma wat en daarom presenteert het merk tijdens de AutoSalon van Genève de iK-2.

Suzuki iK-2 Booster Jet zilver grijs 2016 02

De iK-2 is de voorbode van een gloednieuwe vijfdeurs hatchback die boven de Swift gepositioneerd wordt en dus de concurrentie met auto’s als de Ford Focus, Opel Astra en Volkswagen Golf aan moet gaan.

Dat legt de lat natuurlijk meteen hoog, dus wij zijn al benieuwd wat Suzuki allemaal in petto heeft om dat ook werkelijk voor elkaar te krijgen. De afkorting iK staat overigens voor ‘Intelligent know-how’ en de ’2′ voor styling en bruikbaarheid.

Suzuki iK-2 Booster Jet zilver grijs 2016 03

De Suzuki iK-2 is uitgerust met een gloednieuwe 1.0 BoosterJet-motor, mét turbo, directe brandstofinspuiting en de prestaties van een motor met een grotere inhoud. Het model verschijnt overigens ook als ‘mild hybrid’.

Die is uitgerust met de 1.2 DualJet (bekend van onder meer de Swift), maar dan in combinatie met terugwinning van remenergie (‘EneCharge’) waarmee allerlei stroomgebruikers worden gevoed.

Daardoor wordt de dynamo minder belast en rijdt de auto dus nóg zuiniger. De ‘mild hybrid’ versie is verder voorzien van een speciaal start-stopsysteem (‘Integrated Starter Generator)’ dat nog geruislozer, efficiënter en sneller herstart.

Suzuki iK-2 Booster Jet zilver grijs 2016 01 Suzuki iK-2 Booster Jet zilver grijs 2016 04 Suzuki iK-2 Booster Jet zilver grijs 2016 05

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: