Vanaf volgend jaar ook in Nederland: Fiat 500S

Ergens in de loop van volgend jaar brengt Fiat de 500 als S-versie op de markt. Deze versie is voornamelijk op exterieurgebied aangepakt en is gebaseerd op de 500 zoals deze in Amerika verkocht wordt. Deze heeft namelijk een iets ander uiterlijk (aangepaste bumpers). En eerlijk is eerlijk, zelfs ik vind deze 500S er strak uitzien.

De 500S zal niet alleen als hatchback leverbaar worden maar ook als cabriolet en is te bestellen met de bekende TwinAir-krachtbron in de 69 of 85Pk versie. Mogelijk worden ook nog een 1,3 of 1,4-liter 16-klepper met respectievelijk 95 of 100Pk leverbaar.

Zoals het zich nu laat aanzien zijn 15”-inch velgen standaard, 16”-inch zal als optie leverbaar worden. Verder beschikt de 500S over een sportstuur, een strak lederen interieur met contrasterende stiksels, climate control en waarschijnlijk zal ook het Blue & Me systeem met radiobediening op het stuurwiel in ieder geval als optie geleverd kunnen worden (mogelijk zelfs standaard, dat is echter nog niet helemaal duidelijk).

De 500S wordt leverbaar in een aantal strakke kleuren zoals Nero Vesuvio, Grigio Pompei, Grigio Colosseo, Blu Mediterraneo, Bianco Gelato, Rosso Passione, Grigio Carrara en Nero Vesuvio. Op de één of andere manier klinken ze in het Italiaans allemaal net wat lekkerder dan in het Nederlands.

Introductiedatum en prijzen volgen in de loop van het eerste kwartaal van volgend jaar.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: