Vanafprijs van de Ford Focus Electric bedraagt 39.990,- euro

Het was allang géén geheim meer dat Ford met een elektrische versie van de Focus naar Europa zou komen, want aan de andere kant van de Oceaan is ‘ie al meer dan een jaar leverbaar.

Vandaag presenteert Ford dus de Europese versie van de Focus Electric die gebaseerd is op het uitrustingsniveau van de Titanium-versie.

Ford Focus Titanium Electric wit 2014 06

De aandrijflijn van deze elektrische Focus bestaat uit twee lithium-ion accupakketten met een totale capaciteit van 23 kWh, een totaalgewicht van rond de 300 kilo en een elektromodule die een vermogen van 145Pk en 250Nm koppel ontwikkelt.

Die accu’s worden overigens, afhankelijk van de buitentemperatuur, met vloeistof verwarmd of gekoeld waardoor altijd de meest optimale bedrijfstemperatuur gegarandeerd is. Dankzij een standaard aanwezig regeneratief remsysteem kan het complete accupakket tijdens het rijden worden opgeladen waarbij gemiddeld rond de 95 procent van de kinetische energie weer wordt teruggewonnen.

Ford Focus Titanium Electric wit 2014 03

Natuurlijk kan de Focus Electric ook via de stekker opgeladen worden. Via een normaal stopcontact duurt dat 11 uur, bij een 16 ampère openbaar oplaadpunt al minder dan 7 uur en met een 32 ampère snellader in ergens tussen de 3 en 4 uur.

Dankzij het accupakket is deze Focus natuurlijk een stuk zwaarder dan de standaardversie, hij weegt namelijk 1.700 kilo, maar Ford zweert bij hoog en laag dat ‘ie net zo strak de bocht om gaat als die standaardversie.

Resten nog de prestaties: de sprint naar de 100 km/h duurt 11,4 seconden en de topsnelheid is begrensd op een magere 137 km/h.

Ford Focus Titanium Electric wit 2014 08

Standaard zijn zaken als speciale 15-spaaks lichtmetalen wielen in 17”-inch, een aangepaste voorbumper, een Sony audiosysteem met 9 speakers, een navigatiesysteem met 5”-inch kleurenscherm, Keyless Entry, het Ford SYNC connectiviteitssysteem en een bandenspanningsensor.

Ford meldt verder nog dat gamma van elektrische voertuigen in de nabije toekomst nog met de C-Max Plug-In Hybrid en nieuwe Mondeo Hybrid uitgebreid zal worden.

De Focus Electric is leverbaar vanaf net geen 40 mille en vanaf medio September bij slechts twee Ford dealers te bestellen, namelijk die in Amsterdam en Breda.

Ford Focus Titanium Electric wit 2014 05

Respect Copyright!
%d bloggers like this: