Veel ruimte met 306pk: Mercedes CLA35 AMG 4-Matic

Natuurlijk beschikt de Mercedes CLA35 AMG 4-Matic over dezelfde technologie en 306pk sterke viercilinder als de reeds verkrijgbare A35. Maar dat alles is nu wel geweldig verpakt in een modieuze en elegante stationwagon.

Met de CLA35 Shooting Brake breidt de onderneming uit Affalterbach haar productportfolio consequent uit. De sportieve stationwagen deelt de technologie met de A35 AMG, die nu al te koop is: de 2,0-liter viercilinder turbo benzinemotor (M260) levert 306 pk en 400 Newtonmeter koppel, brult standaard uit een vlinderklepsysteem en stuurt zijn vermogen naar alle vier de wielen via het Mercedes 4-Matic-systeem tot 100 procent naar de voor- of achteras en tot 50:50 over beide assen.

De versnellingen worden gesorteerd met behulp van een versnellingsbak met dubbele koppeling en zeven verzetten, die de bestuurder zelf kan bedienen dankzij de peddels op het sportstuur. Door de grotere en zwaardere carrosserie komen de prestaties van de modieuze stationwagen natuurlijk net niet in de buurt van die van de compactere A-Klasse, voor de sprint vanuit stilstand naar de 100 heeft de CLA 4,9 seconden nodig (0,2 seconden langzamer) en uiteraard is de topsnelheid is op 250 km/h begrensd.

De buitenkant van de sportieve station kenmerkt zich door een AMG-grille met dubbele lamellen, speciaal bumperwerk en standaard 18”-inch dubbelspaaks lichtmetalen velgen. Aan de achterkant treffen we AMG’s 35-kenmerk: ronde uitlaatsierstukken aan weerszijde.

Binnenin worden de sportstoelen in een zwart materiaal gehuld die sterk op leder moet lijken. De middenconsole wordt standaard in hoogglans zwart geleverd. Het befaamde MBUX-multimediasysteem is uiteraard ook hier weer van de partij en kan in drie AMG-sferen worden weergeven: klassiek, sport en supersport. De auto zelf kan ook in verschillende rijmodi worden gezet: van ‘Slippery’ tot ‘Sport+’.

De introductiedatum en de prijs houdt je binnenkort van ons tegoed. Gezien het feit dat het AMG A-klasse 35-programma nu compleet is, zal het niet lang meer duren voor de 45-versies het licht zullen zien. Het is maar even dat je 't weet.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: