Veiligheid voorop, wat vinden jullie belangrijk?

Nederland heeft nog geen last gehad van een typische winter, met veel kou en sneeuw. En het ziet er niet naar uit dat die nog komt.

Toch is het zaak op te letten bij gladde wegen en nat wegdek. Uit een onderzoek van de SWOV is gebleken dat neerslag de kans op een verkeersongeval twee keer zo groot wordt.

Voor de verkeersveiligheid van jullie en jullie medepassagiers uiteraard, heeft de Nederlandse wetgeving enkele voorzieningen in de auto verplicht gesteld. Denk aan de veiligheidsgordel, voor én achterin, maar ook het fluorescerend hesje om de zichtbaarheid te verhogen bij problemen onderweg.

Audi Matrix LED-Scheinwerfer

Naast de wettelijke verplichte veiligheidsverhogende zaken leveren de verschillende autofabrikanten tegenwoordig allerlei veiligheidsfuncties en accessoires. Te denken valt hierbij aan vermoeidheidsassistenten, parkeersensoren, 360 graden camera's, actieve cruise control, de nieuwste generaties ABS, ESP en vierwielaandrijfsystemen en binnenkort zelfs laserlicht.

Veiligheidsaccessoires

Hoewel bovengenoemde zaken stuk voor stuk de veiligheid onderweg verhogen, blijkt niet iedereen behoefte te hebben aan al deze features. In samenwerking met Autoscout24 hebben we daarom eens gekeken welke accessoires die de veiligheid ten goede komen het meeste gezocht worden.

Hieronder vind je de top 10.

1. ABS
2. Airbag (voor zowel de bestuurder al bijrijder)
3. Centrale deurvergrendeling
4. Zij-airbags
5. Mist lampen
6. ESP
7. Traction control
8. Trekhaak
9. Dagrijverlichtingset
10. Winterbanden

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: