Verandering in CO2-grenzen gooit leaseregistraties overhoop

De veranderingen in de CO2-grenzen op 1 Juli dit jaar hebben volgens vakblad Fleetmotive de leaseregistraties behoorlijk overhoop gegooid.

Tussen Juli en November van dit jaar werd de leasemarkt geanalyseerd en vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar. Conclusie: een ware aardverschuiving.

Zo verloren Audi, Seat, Skoda en Volkswagen tussen de 15 en 45% marktaandeel. Grootste verliezer is de Volkswagen Passat die 85% minder op kenteken werd gezet. Ook Opel en Citroen kregen harde klappen, vooral omdat ze geen of nauwelijks 14% bijtellers in het gamma hebben. Opvallend is dat de Ampera inmiddels al meer geleased wordt dan de Astra.

Naast verliezers zijn er natuurlijk ook winnaars. Toyota doet goede zaken met onder andere de Prius en Auris hybride modellen. Grootste knaller is echter Renault, dankzij de Mégane. Deze auto behield als enige C-segmenter de 14% status en bezorgde Renault daarmee een stijging van 178% ten opzichte van een jaar eerder.

Of dit zo blijft valt nog te bezien, bij Volkswagen staat de nieuwe Golf alweer in de startblokken om het verloren marktaandeel weer goed te maken. Wordt vervolgd dus.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: