Vernieuwde Alhambra: Volkswagen Sharan met Seat badge

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nooit een fan geweest ben van de Seat Alhambra. Altijd heeft dit model wat mij betreft namelijk in de schaduw gestaan van de Volkswagen Sharan.

Natuurlijk is dat precies hoe het VAG-concern deze beide modellen positioneert, maar om nu twee lelijke rijdende containers in je assortiment te hebben gaat in mijn ogen net iets te ver.

De volgende alinea’s zijn daarom alleen interessant voor familievaders die van hun vrouw totaal géén andere auto mogen kiezen dan een hok op wielen. Gelukkig is dat hok op wielen dan voortaan wel zuiniger en op technologisch gebied weer helemaal bij de tijd.

Seat Alhambra totaal geen auto emocion 2016 08

Zo is het aanbod aan benzine- en dieselmotoren is compleet vernieuwd. Alle krachtbronnen voldoen nu aan de strenge Euro 6-emissienormen. De direct ingespoten turbomotoren zijn tot 15 procent zuiniger geworden.

De 110kW/150Pk sterke Alhambra TDI bijvoorbeeld heeft een vastgesteld brandstofverbruik van 4,9 liter op 100 km (CO2: 130 g/km). De 2.0 TDI dieselmotoren worden beschikbaar in 110kW/150Pk en 135kW/184Pkk (koppel: 380Nm) varianten.

De twee TSI-benzinemotoren zijn goed voor 110kW/150Pk en 162kW/220Pk (350Nm aan trekkracht) voor het topmodel, wat een toename van 20Pk betekent vergeleken met zijn voorganger.

Alle aandrijfunits kunnen worden gecombineerd met de DSG-automaat met dubbele koppeling (standaard voor de sterkste benzine- en dieselmotor). De nieuwe generatie DSG voorziet in een brandstofbesparende vrijloopfunctie. Wanneer de bestuurder het gas loslaat, rolt de Alhambra uit met de motor ontkoppeld.

Seat Alhambra totaal geen auto emocion 2016 07

De Alhambra vertrouwt voortaan op een nieuwe generatie Easy Connect infotainmentsystemen, met onder andere hoge-resolutie aanraakschermen en de nieuwste processors voor krachtige prestaties en snellere routeberekeningen, evenals compleet nieuwe connectiviteitsmogelijkheden.

Het multi-collision remsysteem maakt deel uit van de standaarduitrusting. Wanneer een bestuurder tijdens een ongeval de auto niet langer kan besturen, activeert het systeem automatisch de remmen om een tweede aanrijding te voorkomen.

Nieuw voor de Alhambra is de dode-hoek detectie, die bij het veranderen van rijbaan waarschuwt voor auto’s die zich in de dode hoek van de bestuurder bevinden.

Seat Alhambra totaal geen auto emocion 2016 01

Eveneens nieuw is de DCC adaptieve chassiscontrole. Dit systeem bedient de demperkleppen binnen milliseconden om de dempingkarakteristieken direct aan de rijsituatie aan te passen, voor maximaal comfort en een vleugje sportiviteit. De nieuwe massagestoelen garanderen eveneens een hoog niveau aan comfort op langere afstanden.

Verder is het design van de Alhambra op subtiele wijze opgewaardeerd. Nieuwe achterlichten met LED-technologie, een nieuw ontworpen grille en nieuwe velgdesigns zijn daar de beste voorbeelden van.

Het interieur krijgt andere kleuren, het stuurwielontwerp van de Leon en diverse gerestylde bedieningselementen. Keyless entry en een startknop versterken desgewenst het comfortniveau. Tenslotte zijn de uitrustingsniveaus herzien waardoor de Alhambra nu leverbaar wordt als Reference, Style en Style Connect.

Seat Alhambra totaal geen auto emocion 2016 04 Seat Alhambra totaal geen auto emocion 2016 05 Seat Alhambra totaal geen auto emocion 2016 02 Seat Alhambra totaal geen auto emocion 2016 12 Seat Alhambra totaal geen auto emocion 2016 11 Seat Alhambra totaal geen auto emocion 2016 10 Seat Alhambra totaal geen auto emocion 2016 14 Seat Alhambra totaal geen auto emocion 2016 09

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: