Vernieuwde Ford Focus ST is niet bepaald goedkoop

Het is alweer even geleden dat Ford de aangescherpte Focus ST tijdens het Goodwood Festival of Speed van het afgelopen jaar aankondigde. Hoog tijd dus om de prijzen bekend te maken en die vallen, eerlijk gezegd, een beetje tegen.

Laten we beginnen met de belangrijkste primeur in het Focus ST-gamma, de diesel. De verwachting was dat deze wat goedkoper zou zijn dan z’n grootste concurrent de Volkswagen Golf GTD, maar niets is minder waar. Met een prijs vanaf 40.260,- euro gaat deze 20% bijteller over de 40 mille heen en dat is even slikken.

Ford Focus ST facelift diesel geel zilver grijs 2015 08

Voor dat geld staat dan wel een ST3-uitvoering (lederen Recaro stoelen incl. verwarming, adaptieve Bi-Xenon-verlichting) op de oprit, maar toch is dat niets om te juichen dus. Zeker niet als je weet dat de benzine-versie ruim 1,5 seconden sneller op de 100 km/h zit en een hogere topsnelheid heeft.

Tel daarbij op dat deze 250Pk sterke rakker leverbaar is vanaf 37.100,- euro en dan is de diesel natuurlijk compleet vergeten. Eerlijk is eerlijk, dit betreft dan wel de kalere ST2-uitvoering. Een ST3 op benzine kost minimaal 39.260,- euro en dat is exact duizend euro goedkoper dan de diesel. De Wagon ST kent in alle gevallen een meerprijs van, je raadt het al, duizend euro.

Meer info vind je hier.

Ford Focus ST facelift diesel geel zilver grijs 2015 09 Ford Focus ST facelift diesel geel zilver grijs 2015 13 Ford Focus ST facelift diesel geel zilver grijs 2015 06

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: