Vernieuwde Kia Stinger blijft jammer genoeg een zeldzaamheid

De Kia Stinger is sinds zijn lancering in 2017 het sportieve model van de Koreanen in ons land. De Stinger maakt nog steeds indruk met zijn fraaie design, puike prestaties en dynamische rijkwaliteiten. Dankzij de BPM is het model bij ons echter veel te duur, waardoor ‘ie een absolute zeldzaamheid op onze wegen is.

Helaas gaat dat met de nu gepresenteerde facelift hoogstwaarschijnlijk niet veranderen, maar daar kom ik zo op terug.  De vernieuwde Stinger is te herkennen aan enkele subtiele designupdates binnen en buiten.

Aan de voorzijde wordt de opvallende ‘tiger nose’ grille aan weerszijden geflankeerd door nieuwe high-tech LED-koplampen. De nieuwe LED-verlichtingsunit over de gehele breedte van de achterzijde vormt optisch een fraai geheel met de in de achterklep geïntegreerde achterspoiler.

De richtingaanwijzers, elk bestaande uit tien individuele LED-units, hebben een op de autosport geïnspireerd design en weerspiegelen het uiterlijk van een geblokte vlag. Ook nieuw: de 19-inch lichtmetalen wielen met geometrisch design en de nieuwe ‘Ascot Green’ metallic-lak.

De 366 pk en 510 Nm sterke 3.3 T-GDI, een V6 benzinemotor met twee turbo's, is voortaan nog de enige krachtbron waarmee je de Stinger in Nederland kunt krijgen. Deze vierwielaangedreven variant heeft een achttrapsautomaat en sprint in 4,9 seconden naar een snelheid van 100 km/h.

De milder ingestelde Stinger met 255 pk sterke geblazen 2.0 benzinemotor en de dieselversie met de 200 pk sterke CRDi komen dus te vervallen en daarmee zijn de goedkopere modellen uit het gamma verdwenen. De 3.3 V6 gaat bij ons dankzij de BPM veel te duur worden en dan zijn er bij de Duitse 3 helaas betere aanbiedingen te vinden.

De nieuwste versie van de Stinger is verder standaard uitgerust met een innovatief infotainmentsysteem met een 10,25”-inch touchscreen-display inclusief full map navigatie en UVO Connect ‘Phase II’. Met de Bluetooth-multiverbinding kunnen tot twee mobiele apparaten tegelijk worden verbonden - één voor handsfree bellen en multimediagebruik; de andere alleen voor mediagebruik.

Het nieuwe split-screen maakt het mogelijk om verschillende voertuigfuncties tegelijkertijd te bedienen en het scherm kan naar eigen smaak worden ingedeeld met een reeks verschillende widgets. Het systeem is voorbereid voor Apple CarPlay en Android Auto en biedt uitgebreide spraakbedieningsmogelijkheden voor onder meer de verwarming en ventilatie, audio en navigatie. Ook nieuw: het highres 7,0”-inch beeldscherm in het instrumentenpaneel en Remote Engine Start, waarmee de Stinger met de smart key op afstand is te starten.

Het scala aan assistentiesystemen van de Stinger is verder verbeterd én uitgebreid. Zo bieden het autonome noodremassistentie (FCA), de actieve rijbaanassistentie (LKAS) en dodehoek assistentie (BCA) nieuwe mogelijkheden waarbij de Stinger nog meer signaleert en assisteert.

De adaptieve cruise control (NSCC-C) houdt vanaf nu rekening met informatie die door het navigatiesysteem wordt verstrekt om zo bijvoorbeeld de snelheid preventief aan te passen bij het nemen van bochten.

De vernieuwde Stinger is ook verkrijgbaar met onder meer de innovatieve Blind-Spot View Monitor (BVM) die werkt met live-video die wordt geprojecteerd in het instrumentenpaneel. De videofeed komt van twee breedbeeldcamera’s die discreet zijn geïntegreerd in de buitenspiegels.

De vernieuwde Kia Stinger is medio november te bestellen. De prijzen en specificaties van de 366 pk sterke Gran Turismo worden in aanloop naar de introductie bekend gemaakt. Misschien dat de garantie van 7 jaar of 150.000 kilometer nog een verkoopargument is…

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: