Vernieuwde Range Rover Evoque is zuinigste Land Rover ooit

Inmiddels is bekend geworden dat de Range Rover Evoque Convertible niet zoals verwacht z’n opwachting maakt tijdens de AutoSalon van Genève.

Zeker is echter wel dat Land Rover de gefacelifte versie van de Evoque laat zien die vooral onderhuids over het nodige nieuws beschikt.

Land Rover Range Rover Evoque facelift wit 2016 04

Maar laten we met de buitenkant beginnen, daar is niet zoveel te melden behalve dan de nieuwe dagrijverlichting (als onderdeel van de optionele full LED-koplampen) en een nieuwe bumper met grotere luchtinlaten aan de buitenzijde.

Binnenin zijn nieuwe stoelen en een nieuwe generatie van het infotainmentsysteem te vinden. Die laatste gaat schuil onder de naam InControlTM Touch Plus en is voorzien van een 8”-inch scherm en de mogelijkheid om verschillende Apps te downloaden.

Op veiligheidsgebied doen rijstrookassistentie, Autonomous Emergency Braking en vermoeidheidsherkenning (Attention Assist Estimation) hun intrede.

Land Rover Range Rover Evoque facelift wit 2016 07

Het grootste nieuws is echter onder de kap te vinden, want dankzij twee nieuwe diesels die overigens ook in de Jaguar XE te vinden zijn, is deze Evoque meteen de zuinigste Range Rover ooit en goed voor 20% bijtelling.

Meest interessante van deze twee is de 150Pk sterke TD4. Met een gemiddelde CO2-uitstoot van 109 g/km valt deze motorisering namelijk – als driedeurs Evoque Coupé – in de bijtellingsklasse van 20%. Als verbruik wordt 4,2 l/100 km opgegeven.

Dan is er ook nog een 180Pk sterke diesel. Die valt natuurlijk niet in een gunstige bijtellingscategorie, maar met een verbruik van 4,8 liter en een CO2-uitstoot van 125 gram per kilometer is alles natuurlijk veel schoner en zuiniger dan voorheen.

Rijden op benzine kan natuurlijk ook nog, dan is er de bekende Si4-viercilinderturbo met een inhoud van 2,0-liter en een vermogen van 240Pk.

Land Rover Range Rover Evoque facelift wit 2016 05

Na zijn debuut in Genève duurt het nog een maandje of vijf voordat de vernieuwde Range Rover Evoque inclusief nieuwe kleuren en velgendesigns in de showroom te bewonderen is. Reken op ergens in Augustus.

Land Rover Range Rover Evoque facelift wit 2016 12 Land Rover Range Rover Evoque facelift wit 2016 09 Land Rover Range Rover Evoque facelift wit 2016 17 Land Rover Range Rover Evoque facelift wit 2016 18 Land Rover Range Rover Evoque facelift wit 2016 21 Land Rover Range Rover Evoque facelift wit 2016 15 Land Rover Range Rover Evoque facelift wit 2016 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: