Vernieuwde Seat Leon Cupra krijgt vierwielaandrijving van de Golf R

De lekkerste Seat Leon komt een stukje dichter bij de Audi S3 en de Volkswagen Golf R, want met de facelift krijgt het model de beschikking over meer vermogen en vierwielaandrijving.

Dat laatste geldt helaas echter alleen voor de ST, maar dat mag de pret niet drukken. Op basis van de ijzersterke, bekende Cupra-eigenschappen – een sportief design en een buitengewone prijs-kwaliteitverhouding – heeft Seat het prestatieniveau van het succesvolle model nu naar een nog hoger niveau getild.

Waarmee het Spaanse merk overigens voor het eerst in zijn historie een model introduceert dat de 221 kW/300 pk aantikt. Net als de overige uitvoeringen van de vernieuwde Leon krijgt de Cupra de allernieuwste technologieën en voorzieningen.

Als onderdeel van de geavanceerde veiligheids-, comfort- en connectiviteitssystemen beschikt hij optioneel nu bijvoorbeeld over Traffic Jam Assist, Lane Assist, Adaptive Cruise Control en Pedestrian Protection, evenals Keyless Entry en een start/stop knop. De elektronische handrem is eveneens standaard.

Het Media System Plus met zijn 8"-inch grote scherm is de topversie van een nieuwe generatie infotainmentsystemen en voor het eerst heeft de Leon Cupra een optionele draadloze telefoonlader in de middenconsole die tevens voorziet in een GSM-versterker voor gebieden met een slecht bereik.

Krachtigste SEAT-model ooit

De 2.0-liter TSI-motor in de Leon Cupra levert voortaan 221 kW/300 pk. Daarmee is deze Cupra het krachtigste serieproductiemodel dat de Spanjaarden ooit geproduceerd hebben.

Niet alleen is de krachtbron 10 pk sterker dan zijn voorganger (voorheen 290 pk), belangrijker is dat het maximumkoppel van 350 Nm naar 380 Nm is toegenomen.

Dit koppel is bovendien beschikbaar over een breed toerengebied van 1.800 tot 5.500 tpm. Waarmee de motor niet alleen indrukwekkende cijfers laat zien, maar zijn prestaties ook maximaal te benutten zijn.

seat-leon-st-cupra-4-drive-facelift-2017-01

Link naar het verleden

De Leon Cupra krijgt tevens vierwielaandrijving voor de ST-versie, in combinatie met de DSG-transmissie met dubbele koppeling.

Echte liefhebbers herinneren zich ongetwijfeld nog de eerste generatie Leon Cupra uit 2000, die eveneens vierwielaandrijving had en een auto die ondergetekende toen heel snel en met veel plezier vele malen naar de sneeuw in de Alpen heeft gebracht.

Om die prestaties zo optimaal mogelijk over te brengen op het asfalt, heeft de Leon Cupra standaard adaptive chassis controle (DCC), progressieve besturing en een elektronisch sperdifferentieel.

De sportieve kwaliteiten kunnen op commando worden aangepast dankzij het Cupra Drive Profile met vijf rijstanden: Comfort, Sport, Eco, Individual en, vanzelfsprekend, hoe kan het ook anders, de Cupra-stand.

De vernieuwde Seat Leon Cupra arriveert in het voorjaar van 2017 in Nederland, dan hebben we ook meteen de prijzen en meer foto's voor je.

04_SEAT_Leon_Cupra_1e_generatie

Leave a reply