Vernieuwde Suzuki Swift nu ook met 4WD

Suzuki heeft de Swift weer voor het nieuwe modeljaar opgefrist en daarbij vallen vooral de LED-verlichting, de knipperlichten in de spiegels, de sideskirts en de nieuwe velgen op.

Het belangrijkste nieuws bevindt zich echter onder de motorkap, waar een geheel nieuwe generatie motoren zijn opwachting maakt. Met de zg. DualJet technologie wordt de compressieverhouding verhoogd; toepassing van o.a. dubbele injectoren draagt er voor zorg dat de beneveling van de verbrandingsruimte beter en sneller verloopt en er bovendien minder brandstof dient te worden ingespoten.

Gevolg is dat de prestaties (90Pk bij 6.000 t.p.m. en 120 Nm bij 4.400 t.p.m.) vrijwel gelijk zijn gebleven, maar dat de Swift maar liefst 12% schoner en zelfs 14% zuiniger is geworden. Optimale veiligheid wordt gegarandeerd door de maximale score van 5 sterren in EuroNCAP. Op de Swift is nu ook in ons land Suzuki’s vierwielaandrijfsysteem AllGrip leverbaar, dat is wel altijd in combinatie met de 1.2-benzinemotor.

De Swift is voortaan ook leverbaar met vernieuwde 1.3 dieselmotor. Deze krachtbron levert 75Pk bij 4.000 t.p.m. en 190Nm trekkracht bij 1.750 t.p.m. De CO2 uitstoot bedraagt 98 g/km.

De vernieuwde Swift is per direct leverbaar in liefst 10 moderne kleuren, waarvan 4 in combinatie met een wit dak en witte spiegelkappen en in vier uitrustingsniveau's: Base, Dynamic, Exclusive en Sport.

De prijzen beginnen bij € 13.999,- incl. BTW en BPM. Het bijtellingspercentage van zowel de benzine- als dieselversies bedraagt 20% (handgeschakeld 2WD). Een 4WD Swift heb je voor minimaal 17.299 euro in de 5-deurs 1.2 Dynamic-uitvoering. De diesel is niet met vierwielaandrijving leverbaar.

Verreweg de leukste Swift, de 1.6 Sport-versie, is voortaan alleen nog maar als vijfdeurs leverbaar voor een bedrag van 23,5 mille.

Suzuki Swift Modeljaar 2015 AllGrip 01

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: