Vernieuwde Toyota Prius+: voor wie vijf kinderen heeft

Toyota brengt de vernieuwde Prius+ naar Nederland. De Full Hybrid Toyota Prius+ (voorheen Prius Wagon) biedt nog steeds plaats aan zeven inzittenden en is voorzien van een nieuw exterieurdesign en een opgewaardeerd interieur.

Het design van de Toyota Prius+ sluit meer dan voorheen aan op dat van andere Toyota modellen. Het prominenter geplaatste Toyota logo geeft de voorzijde een meer zelfverzekerde look en accentueert de nieuw vormgegeven bovenste grille. Nieuwe LED koplampen zorgen daarbij voor een krachtigere uitstraling, evenals de onderste grille die voor een meer stijlvolle aanblik uitgevoerd is in glanzend zwart.

De gerestylde LED-dagrijverlichting maakt daarbij deel uit van luchtinlaten die naadloos lijken over te lopen in de scherp gelijnde koplampen. Nieuw vormgegeven achterlichten die als ze in het donker oplichten geven de Prius+ een heel eigen, herkenbare uitstraling geven. De achterbumper is ook nieuw en omvat een diffuser die – om in lijn te blijven met de voorzijde – in zwart is uitgevoerd.

02-Toyota-Prius-plus-10-2015

Gebleven zijn volgens Toyota de lage tipdrempel en de goede toegankelijkheid van de bagageruimte. Die bedraagt 200 liter (ónder het afdekscherm en met álle zitplaatsen in gebruik) of 505 liter (met de derde zitrij neergeklapt) en kan worden uitgebreid tot 1.750 liter.

Toyota heeft verder ook het interieur van de Prius+ verfijnd. Met nieuwe materialen, chromen accenten en een andere lay-out voor het instrumentarium dat als voorheen in het midden van het dashboard is gepositioneerd. Verder is het voorzien van een nieuw 4,2"-inch TFT kleurenscherm. Dit kan bediend worden met toetsen op het stuurwiel en laat informatie zien zoals het brandstofverbruik en de actieradius. Ook de Hybrid System Indicator en de Energy Monitor zijn hierop af te lezen.

Nieuw is de ‘Eco Judge’-functie die de bestuurder helpt zuiniger te rijden en deze hiervoor beloont door punten uit te delen. Prius+ is ook uitgerust met het multimediasysteem Toyota Touch 2. Het beeld is scherper dan voorheen en door zijn nieuwe design oogt het display als een tablet, door de geïntegreerde toetsen is het overigens net zo intuïtief te bedienen. Het systeem kan gekoppeld worden aan een smartphone en is inclusief een achteruitrijcamera.

toyota-Prius+-2014-exterior-tme-001-a-full.indd

Naar wens is de Prius+ leverbaar met Intelligent Park Assist waarmee de auto zichzelf inparkeert. De bestuurder dient slechts gas te geven en te remmen. De Toyota Prius+ was tijdens zijn introductie in 2012 de eerste Full Hybrid 7-zits MPV die in Europa op de markt kwam.

De efficiënte Full Hybrid aandrijflijn is ook terug te vinden in de vernieuwde Prius+. Dat betekent de combinatie van een zuinige 1,8-liter benzinemotor en een elektromotor, goed voor een gecombineerd vermogen van 100 kW (136Pk). Het brandstofverbruik is vanaf 4,1 l/100 km. De CO2-uitstoot is vanaf 95 gr/km.

De prijzen beginnen bij 31.790,- euro. Wie de Toyota Prius+ nog dit jaar zakelijk aanschaft, profiteert nog van een lagere bijtelling, namelijk 20 procent.

07-Toyota-Prius-plus-10-2015 03-Toyota-Prius-plus-10-2015 04-Toyota-Prius-plus-10-2015 05-Toyota-Prius-plus-10-2015

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: