Vernieuwde Volkswagen e-Golf kost minimaal 39 mille

Volkswagen begint in mei 2017 met de levering van de nieuwe, volledig elektrisch aangedreven e-Golf. De voorverkoop gaat echter nu al van start. De nieuwe e-Golf is krachtiger dan zijn voorganger, heeft een grotere actieradius en een verder uitgebreide standaarduitrusting.

Het 35,8 kWh accupakket van de nieuwe e-Golf zorgt voor een zeer bruikbare actieradius van maximaal 300 kilometer.(voorganger: 190 km). Dat was overigens wel nodig ook, want met de nieuwe Opel Ampera-e kom je net nog even wat verder. Om de aansluiting niet te verliezen was dus een groter accupakket een minimale vereiste bij deze facelift.

De elektromotor levert nu 100 kW/136 pk. Daarmee sprint de e-Golf in minder dan 10 seconden van 0 naar 100 kilometer en bedraagt de topsnelheid 150 km/h. Met de 7,2 kW-lader is het batterijpakket in minder dan 6 uur op te laden. Met een 40 kW snellader laadt de accu in minder dan 1 uur voor 80% op.

Vernieuwd design en nog rijkere standaarduitrusting

Recent heeft Volkswagen de Golf verregaand vernieuwd en uiteraard krijgt ook de e-Golf al die nieuwe features mee. Voorbeelden zijn het gewijzigde design voor het front en de achterzijde, inclusief de nieuw ontworpen full-LED koplampen en achterlichten. Optioneel zijn LED-achterlichten met dynamische knipperlichten leverbaar.

De nieuwe e-Golf is er in één zeer complete uitvoering met standaard onder meer automatische snelheidsregeling Adaptive Cruise Control met afstandswaarschuwingssysteem Front Assist, City Emergency Braking inclusief voetgangersherkenning en Park Distance Control vóór en achter.

Ook het innovatieve ‘Discover Pro’ infotainmentsysteem met navigatie, 9,2"-inch Touchscreen en stem- én gebarenbediening is standaard. Interessante opties zijn het Active Info Display met e-Golf-specifieke power-meter, de File-assistent die semi-autonoom filerijden mogelijk maakt, Emergency Assist en telefoonvoorbereiding waarmee telefoons draadloos zijn te laden. De geluidssimulator creëert een gedempt signaal buiten de auto om voetgangers te attenderen op de naderende e-Golf, wat de voetgangersveiligheid verhoogt.

De vernieuwde e-Golf is leverbaar vanaf 38.970,- euro. Inbegrepen voor dit bedrag zijn een laadpaal en een pas met 10.000 kilometer groene stroom. Net als voor de huidige e-Golf gaat Volkswagen zowel zakelijke als particuliere e-Golf-rijders volledig ontzorgen met een all-in propositie, maar daarover later meer.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: