Vernieuwde Volkswagen Polo is meest geavanceerde Polo ooit

Vandaag trekt Volkswagen het doek van de grondig vernieuwde Polo die dankzij nieuwe snufjes op het gebied van veiligheid, comfort en infotainment wat mij betreft de meest geavanceerde Polo ooit is.

De meeste veranderingen vinden onderhuids plaats. Zo zijn alle motoren herzien, standaard voorzien van een start/stop systeem en voldoen ze aan de Euro-6 uitlaatgaasnorm.

Autodesk VRED Professional 2014

Alle TDI-diesels hebben drie cilinders en een inhoud van 1,4 liter. Volgens het merk heeft het veel aandacht besteed aan het motorkarakter van de Polo BlueMotion. Dat resulteert in een nog lager verbruik (3,2 liter/100km) en uiteraard weer een bijtelling van 14 procent in 2014 en 2015. Verder is er nog een 90Pk sterke TDI die met een DSG-automaat slechts 0,2 liter meer verbruikt en op 20 procent uitkomt.

Bij de verkoopstart is er keuze uit een 1,0-liter driecilinder benzinemotor met 60 of 75Pk en een 1.2-TSI viercilinder met 90 of 110Pk. Later volgt nog de nieuwe 1,0-liter TSI (direct-ingespoten turbomotor) met 90 pk. Die is met een verbruik van 4,1 liter per 100 kilometer best zuinig te noemen. Alle benzinemotoren zijn overigens goed voor 20% bijtelling in 2014 en 2015. De Polo komt er ook weer als CrossPolo, als Polo BlueGT met cilinderuitschakeling (150Pk) en als Polo GTI, nu zelfs met 192Pk onder de kap.

Autodesk VRED Professional 2014

De nieuwe Polo krijgt nieuwe infotainment- en navigatiesystemen, allemaal met grote aanraakschermen. Er is keus uit drie infotainment-opties en een radionavigatiesysteem. Twee hiervan zijn te combineren met MirrorLink: met speciale apps is het dan mogelijk om (internet)functies van een smartphone via de auto te bedienen. Ook digitale radio (DAB+) is uiteraard leverbaar.

Ook op het gebied van veiligheid valt er het nodige te melden. Standaard is bijvoorbeeld Post-Collision Braking. Dit zet de Polo na een aanrijding ‘op de rem’ en voorkomt zo doorschieten. De optionele radargestuurde cruise control zorgt voor automatisch afstand houden tot voorliggers. Front Assist en City Emergency Braking herkennen gevaarlijke situaties vóór de auto; ze kunnen de bestuurder waarschuwen, maar indien nodig kan de auto ook ‘beslissen’ om te remmen. Het Driver Alert System waarschuwt als afgeleid of vermoeid gedrag van de bestuurder wordt herkend.

Volkswagen Polo facelift rood blauw TSI BlueMotion 2014 07

Binnenin valt direct het nieuwe dashboard op met de instrumenten in 3D tube-look en het nieuwe driespaaks stuur, zoals in de Golf. De Polo is als eerste in zijn klasse verkrijgbaar met volledige LED-hoofdverlichting. Optioneel is er het Sport select-onderstel met elektronisch gestuurde schokdempers – de bestuurder kan zo schakelen tussen een normale of sportieve afstelling.

De nieuwe Polo komt eind Mei 2014 op de markt. Binnenkort volgen de prijzen.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: