Verrassing: nieuwe auto's duurder, soms vies veel duurder!

Nieuwe auto’s blijken vanaf deze maand soms fors duurder, meldt zelfs ook de Telegraaf gisteren.

Door een nieuwe testmethode voor uitstoot en verbruik en aangepaste schalen van de aanschafbelasting BPM zijn de meeste prijzen van nieuwe auto's uiteraard weer gestegen, maar in sommige gevallen echt gewoon belachelijk te noemen.

Meest extreme voorbeeld is de BMW X5 met de drie liter dieselmotor in het vooronder. Vorig jaar nog te koop voor een prijs van krap 87.000,- euro, nu moet je dik 103.000,- euro voor dezelfde auto betalen. Belachelijk? Zeker.

Maar ook in de middenklasse wordt het er niet leuker op. Zo wordt de Peugeot 308 SW met 1,2 liter benzinemotor ruim twee mille duurder. Een stijging die richting de 10% gaat.

De verschillen worden veroorzaakt door de invoering van de nieuwe en strengere testmethode WLTP voor uitstoot en verbruik. De uitkomsten daarvan bepalen weer de hoogte van de BPM.

En laten die twee zaken nou net door de fabrikanten vaak veel te rooskleurig voorgesteld zijn, dus wordt zo'n beetje ieder model duurder. Wedden dat je deze meerprijs niet bij de dealer in de vorm van korting terugkrijgt?

Onze voorspelling voor 2018 luidt dan ook: de import van gebruikte auto's uit Duitsland gaat alleen nog maar meer worden omdat steeds meer mensen genoeg krijgen van die belachelijke nieuwprijzen.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: