Verzin de naam voor de kleur van deze SLS AMG Coupé Black Series

Met een prijs van ruim 326.000,- euro is de Mercedes SLS AMG Black Series een auto die natuurlijk niet veel verkocht wordt.

Een recente koper bracht ‘m ook nog even langs AMG’s Performance Studio, de personaliseringsafdeling van de Duitsers die, uiteraard tegen een flinke betaling, alle klantwensen invult. Zo ook van deze betreffende klant die z’n SLS graag in een soort lime/gele kleur wilde ontvangen.

SLS AMG Coupe Black Series geel lime 2014 03

AMG heeft nu alleen een uitdaging, want voor de unieke kleur is nog geen naam bedacht en dus komt Facebook to the rescue. Want hier kun je zelf een naam verzinnen voor de kleur die nog het meeste wegheeft van het Electricbeam geel van de SLS AMG Electric Drive.

SLS AMG Coupe Black Series geel lime 2014 04

Onder de kap van de Black Series ligt overigens een 631Pk sterke V8. Met een gewicht van 1.550 kilogram is ‘ie 70 kilogram lichter dan een reguliere SLS en dankzij een elektronisch sperdifferentieel met korte eindoverbrenging voor de achteras is sportief rijden geen probleem.

Om nog lekkerder te kunnen hoeken werd verder de zeventraps AMG Speedshift DCT 7-bak met dubbele koppeling 10 mm lager in het chassis geplaatst en werd de aerodynamica, mede dankzij de niet te missen spoilers, verder geoptimaliseerd.

SLS AMG Coupe Black Series geel lime 2014 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: