Video: Eau Rouge, de bocht der bochten

Dit weekend vindt in de Ardennen op het circuit van Spa Francorchamps, te midden van prachtige natuur, de Grote Prijs in de Formule1 van België plaats.

Het circuit dat ook wel de huiskamer van Michael Schumacher genoemd wordt, is niet alleen wereldberoemd voor z’n spectaculaire races, waaronder de 24 Uur van Spa, maar ook vanwege een aantal bochten.

Eén van die bochten gaat schuil onder de naam Eau Rouge en is een legende onder de coureurs. Volgens diverse coureurs is Eau Rouge namelijk de bocht der bochten en onderscheidt dit stukje asfalt de mannen van de jongens.

De bochtencombinatie is vernoemd naar het riviertje ‘Eau Rouge’ dat een vertakking is van de rivier Amblève en nu direct onder het circuit doorloopt. Het hoogteverschil van het begin van de bocht tot het einde bedraagt 35 meter en alleen met de best afgestelde auto’s kun  je er volgas doorheen.

Een Formule1-auto kan met een coureur met ballen met een snelheid van rond de 310 km/h door deze bocht knallen, iets wat je moeilijk kunt geloven zonder het zelf ter plekke gezien te hebben.

Daarom de onderstaande video waarin je zelf kunt zien hoe deze legendarische bocht vanaf 1991 in een F1-auto wordt genomen.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: