Video: zo goed is de nieuwe Porsche 911 GT3 RS

De afgelopen week mocht het autojournaille kennis maken met de gloednieuwe 500Pk sterke Porsche 911 GT3 RS. Deze nieuwste variant in het 911-gamma is echter niet de snelste 911.

Zo bereiken de tammere GT3 (475Pk) en 911 Turbo (S) hogere topsnelheden. Maar daarom gaat het in het geval van de 911 GT3 RS ook helemaal niet aldus Walter Röhrl. Hard rechtdoor kunnen rijden is volgens de oud-wereldkampioen rally en Porsche-ambassadeur namelijk volkomen oninteressant.

"Waar kun je vandaag de dag nog 300 km/h rijden? Dat is totale waanzin". Röhrl vindt het veel belangrijker wat er in bochten gebeurt, als je echt gaat hoeken. De nieuwe 911 GT3 RS ligt volgens hem dan ook als een ICE op de rails. Wegligging en downforce zijn daarmee de trefwoorden die deze 911 tot de meest gewilde sportwagen van het moment maken aldus de meister.

Chris Harris weet dat ook altijd treffend te verwoorden en nam deze nieuwe knaller, waarvan er volgens Porsche 2.000 stuks gefabriceerd zullen worden, mee om een stukje te scheuren. Mocht je interesse hebben dan heb je pech, want naar verluidt zijn ze allemaal al verkocht.

Alles wat je verder nog over de GT3 RS moet weten vind je hier.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: