Vierde Stepway-model is een feit: zie hier de Dacia Logan MCV

De succesvolle Stepway-familie krijgt versterking van de Dacia Logan MCV, die na de Sandero, Dokker en Lodgy als vierde Stepway-model aan het aanbod wordt toegevoegd.

De Logan MCV Stepway onderscheidt zich met zijn uiterlijke kenmerken van een crossover. Behalve een zelfverzekerde houding en een stoere uitstraling(voor zover dat natuurlijk kan bij een budget-auto) biedt hij ook een rijke uitrusting, prima functionaliteit en een forse laadruimte van minimaal 573 liter.

De Logan MCV Stepway is gebaseerd op de vernieuwde Logan MCV die eind vorig jaar geïntroduceerd werd. De Stepway onderscheidt zich door zijn stoere front met een tweekleurige bumper en skidplates in chroomkleur met satijnglans.

De grille met verchroomde elementen en rechthoekige openingen is bekend van de Duster en past goed bij het karakter van de Stepway. De eigentijdse uitstraling wordt versterkt door de nieuwe lichtsignatuur van Dacia met fraaie LED-dagrijverlichting met een patroon van vier gestapelde driehoeken.

Andere kenmerken zijn de zwarte zijskirts en wielkastverbreders, terwijl de buitenspiegelkappen en dakrails zijn uitgevoerd in de kleur ‘Noir Diamantée’. Ook aan de achterzijde is een tweekleurige bumper en een skidplate in chroomkleur met satijnglans gemonteerd.

Verder heeft de Dacia Logan MCV Stepway een 50 mm grotere bodemvrijheid (174 mm) dan de reguliere uitvoering. De fraaie 16"-inch designwielen in ‘Bayadere’ in ‘Dark Metal’ en de Stepway-striping maken de uitdagende uitstraling compleet.

Tevens zijn er twee aansprekende introductiekleuren voor de carrosserie: ‘Brun Vision’ en ‘Bleu d’Azurite’.

MODERN INTERIEUR MET MEER VOORZIENINGEN DAN OOIT

Het vernieuwde interieur van de Dacia Logan MCV ademt een modernere sfeer door de verchroomde details op de deurpanelen en de middenconsole en rondom de ventilatieopeningen. Tevens is de ergonomie verbeterd door de knoppen van de elektrisch bedienbare voorportieramen te verplaatsen naar de deurpanelen.

Andere comfortverhogende zaken zijn de neerklapbare armsteun die geïntegreerd is in de bestuurdersstoel, de one-touch richtingaanwijzers en het verlichte dashboardkastje.

Het nieuw ontworpen vierspaaks stuurwiel oogt mooier en voelt beter dankzij de hoogwaardige Soft Feel-finish. De knoppen op het stuurwiel hebben verbeterde afwerking en onder het grote Dacia-logo prijkt de aanduiding Stepway.

De stoelen vallen op door de bekleding met fraai stikwerk en 3D-weefsel voor meer diepte, net als bij de vernieuwde Sandero Stepway die eind vorig jaar geïntroduceerd werd.

De uitrusting van de nieuwe Dacia Logan MCV Stepway is compleet en voorzien van onder meer parkeersensoren achter, hill start assist, airconditioning, het MEDIA NAV multimedia- en navigatiesysteem en optioneel een achteruitrijcamera. Voor passagiers achterin is een 12V-aansluiting en extra verlichting in het plafond gemonteerd.

AANDRIJVING

De Dacia Logan MCV wordt leverbaar met de benzinemotor TCe 90 met Stop & Start (S&S), die in combinatie met de handgeschakelde vijfversnellingsbak een gemiddeld brandstofverbruik van 5,1 l/100 km laat noteren, wat overeenkomt met een CO2-emissie van 115 g/km.

De prijzen zijn nog niet bekend, maar je kunt ze vast sparen met een of andere zegelactie ergens.

De TCe 90 S&S is ook leverbaar in combinatie met de geautomatiseerde versnellingsbak Easy-R. Het brandstofverbruik is met 5,1 l/100 km gelijk aan de handgeschakelde versie. De CO2-uitstoot bedraagt 114 g/km. De dCi 90 S&S dieselversie met handgeschakelde vijfversnellingsbak laat tenslotte een verbruik van 3,9 l/100 km en een CO2-uitstoot van 100 g/km noteren.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: