Vijf keer Volkswagen Golf: welke is de meest ecologische?

De Duitse tegenhanger van de ANWB, de ADAC, heeft voor een vergelijkende EcoTest, die werkelijkheidsgetrouwe verbruik- en milieuwaardes van auto’s onder de loep neemt, vijf verschillende aandrijfvarianten van de Volkswagen Golf getest.

De uitkomst van die test is misschien wat opvallender dan je in eerste zou verwachten, want op ecologisch gebied is de Golf met onder de kap de 1,4-liter TGI (aardgas dus) met de volle 100 punten de absolute winnaar.

Volkwagen Golf ADAC EcoTest 2015 02

Deze versie was de absolute winnaar als het gaat om de uitstoot van schadelijke stoffen en in de CO2-ranking. Bijna net zo goed (99 punten) was overigens de elektrisch aangedreven e-Golf, waarbij door stroomopwekking net goed CO2 ontstaat. En uiteraard is dat, zoals je van een Duitse organisatie mag verwachten, in de testresultaten meegenomen.

Ook de Golf 1.6 TDI Blue Motion krijgt met een puntentotaal van 91 punten nog steeds vijf sterren. Daarna gaat het bergafwaarts en volgen de Golf GTE (85 punten) en als slechtste in de test de 1,2-liter TSI benzine met 82 punten). Beide modellen verdienden daarmee overigens 4 sterren.

De ADAC heeft alle verbruikswaardes op basis van eigen metingen (onder andere tijdens rijden op de Autobahn) vastgesteld, inclusief de waardes vanaf de brandstoffabricage, dus het gehele traject van de oliebron tot aan de wielen op het asfalt.

Volkwagen Golf ADAC EcoTest 2015 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: