Vijf tips voor de beste proefrit met je toekomstige nieuwe auto

Ben je toe aan een nieuwe auto? Dan heb je vast je huiswerk al gedaan. Misschien staan er zelfs al potentiële kanshebbers op je lijstje of heb je een proefrit op de planning staan. Maar hoe zorg je er nu voor dat je een geslaagde proefrit maakt en jouw toekomstige auto het beste leert kennen? Met dank aan Renault geven we je graag wat tips.

Tip 1: Haastige spoed is zelden goed
De aanschaf van een auto is een grote investering. Neem dus vooral de tijd als je een proefrit gaat maken en stel van te voren een lijst op met praktische zaken die belangrijk voor je zijn. Denk bijvoorbeeld aan isofix voor kinderstoeltjes, het audiosysteem, de navigatie, een schuif/panoramadak, armsteunen, neerklapbare bank, maar ook de trekkracht voor het gebruik van bijvoorbeeld een caravan.

Tip 2: Erin, eruit, erin, eruit en nog een keer
Snel en moeiteloos in- en uit kunnen stappen is belangrijk bij een auto. Dit is voor iedereen verschillend. Schroom dus niet om een paar keer in- en uit te stappen, als je de auto gaat uittesten. Het ziet er misschien een beetje gek uit, maar ach, het is voor een goed doel, toch?

RENAULT MEGANE III ESTATE (K95) - COLLECTION 2012

Tip 3: Past de auto bij jou?
Kijk of het stuur, de hoofdsteun, de gordels en de stoel eenvoudig te verstellen zijn, zodat er genoeg hoofd- en beenruimte voor iedereen is. Neem ook gerust je gezinsleden mee om te kijken of ook zij zich thuis voelen in de auto en of er genoeg ruimte voor ze is achterin.

Tip 4: Rijd op de bekende én onbekende weg
Rijd in ieder geval op stukken waar je na aanschaf ook zal gaan rijden. Probeer daarnaast ook verschillende soorten wegdek uit. Mijd ook het slechtere wegdek op afgelegen routes niet. Je merkt dan goed hoe de auto veert.

Tip 5: Eerlijkheid duurt het langst
Na het maken van de proefrit wil de verkoper graag van je weten hoe de auto is bevallen. Vertel ook wat je tegenviel aan de auto. Het zou zomaar kunnen zijn dat er een oplossing voor handen is. Laat je niet opjagen en geef bij twijfel aan dat je nog meer auto’s wilt proefrijden voordat je de knoop doorhakt.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: