Vision S: Volkswagen Tiguan en Seat Ateca variant van Skoda

Tja, natuurlijk wist je dat er ook een SUV van Skoda ging komen op basis van de Volkswagen Tiguan en Seat Ateca. Hieronder lees je alles wat je moet weten.

Met een wielbasis van 2,79 meter, een lengte van 4,70 meter, een breedte van 1,91 meter en een hoogte van 1,68 meter maakt de Skoda VisionS zonder twijfel indruk. Hij staat op het MQB-platform van de Volkswagen Group en is Skoda’s eerste auto met zes stoelen, verdeeld over drie zitrijen.

Plug-in hybride met slimme vierwielaandrijving

Nog een belangrijk aspect van het studiemodel is de plug-in hybride aandrijflijn. Dankzij een systeemvermogen van 165 kW/225 pk accelereert het model in 7,4 seconden van 0 naar 100 km/h en realiseert hij een topsnelheid van bijna 200 km/h.

De auto vergt slechts 1,9 liter benzine om 100 kilometer te kunnen afleggen (45 gram CO2 per kilometer). De Skoda VisionS rijdt tot 50 km puur elektrisch en heeft met beide aandrijfsystemen een actieradius tot maximaal 1.000 km.

De inwendige verbrandingsmotor is een 1.4 TSI met 115 kW/156 pk en 250 Nm aan trekkracht. Die werkt nauw samen met een continu 40 kW sterke elektromotor met 220 Nm aan koppel. De unit is geïntegreerd in de zestraps DSG-automaat, die de krachten naar de voorwielen stuurt.

Skoda Vision S SUV Concept AWD 4WD 6-zitplaatsen 02

Een tweede elektromotor met maximaal 85 kW en 270 Nm drijft de achterwielen aan. Die motor werkt onafhankelijk van de voorste unit, wat betekent dat de auto beschikt over een slim vierwielaandrijfsysteem zonder mechanische koppeling. De drie motoren werken op flexibele wijze met elkaar samen.

De bestuurder van de Skoda VisionS kan daarbij kiezen uit verschillende rijstanden, variërend van puur elektrisch tot een laadstand, maar altijd met maximale efficiency als doel. De 12,4 kWh lithium-ion batterij ligt vóór de achteras.

Skoda speelt in op het snel toenemende aanbod aan informatie en de behoefte aan communicatie van de inzittenden. Daarom introduceert het merk ‘automotive digital networking’ (mobiele services) in combinatie met grote schermen voor optimale voertuig- en infotainmentfuncties voor alle passagiers die vanaf elke stoel in de auto op verschillende manieren verbinding met het netwerk kunnen maken.

Meer informatie volgt tijdens de AutoSalon van Genève, begin volgende maand.

Skoda Vision S SUV Concept AWD 4WD 6-zitplaatsen 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: