Voilà chers amis, je suis le Renault Captur

Na het enorme succes van de Opel Mokka, waarvoor het Duitse concern inmiddels vele tienduizenden orders op zak heeft, betreedt ook Renault het segment van de compacte crossovers.

Eerder deze week was er al de nieuwe Peugeot 2008, nu is het de beurt aan de Captur, volgens Renault zelfs een "Urban Crossover" oftewel een SUV voor in de stad.

Veel details geeft Renault nog niet, alleen dat ‘ie 4,12 meter lang is en dat is net een paar centimeter minder lang dan de Peugeot 2008. Aangezien de Captur op de Clio gebaseerd is zijn een aantal details natuurlijk al bijna in te vullen. Het motorengamma, zal bestaan uit de nieuwe driecilinder benzinemotor en de 1.5 dCi, beiden 90 pk sterk, maar ook voor de uitrusting. Verder zou er wel eens een 1,4-liter turbo versie als topmodel kunnen komen.

Standaard krijgt de Captur waarschijnlijk de beschikking over keyless entry, hill start assist en parkeersensoren. Op het gebied van infotainment zien we waarschijnlijk R-Link, Bluetooth Audiostreaming, met als basis het Arkamis audiosysteem.

De Renault Captur beleeft in Maart z'n debuut op de Autosalon van Genève, dan volgt ook meer informatie.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: