Volgende generatie IntelliLux LED Matrix-verlichting voor nieuwe Opel Insignia

De nieuwe Opel Insignia wordt voorzien van de volgende generatie adaptieve IntelliLux LED Matrix-verlichting. Bovenop de vele voordelen van de prijswinnende full-LED Matrix-verlichtingstechniek van Opel – vorig jaar geïntroduceerd op de nieuwe Astra – biedt de nieuwe techniek meer functies voor nog beter zicht in het donker.

Het design van de koplampen van de nieuwe generatie Opel Insignia is geïnspireerd op die van de in 2013 gepresenteerde Opel Monza Concept. Aan het begin van het ontwikkelingsproces was het voor de verlichtingsexperts van Opel een grote uitdaging om zo veel technologie in zulke slanke koplampen te verwerken.

Opel Monza Concept CNG IAA 2013 03

De ontwikkeling van LED-technologie bevindt zich echter in een stroomversnelling en LED-lampen zijn in korte tijd behoorlijk krachtiger en compacter worden. Dat gaf de ontwikkelaars de mogelijkheid om nieuwe koplampen te ontwikkelen met nóg betere prestaties en twee keer zoveel LED-units (32) als de Opel Astra (16, acht per koplamp).

IntelliLux maakt gebruik van individuele LED-units die automatisch de lichtbundel aanpassen aan de omstandigheden. Dat maak het mogelijk om continu grootlicht te voeren, zonder medeweggebruikers te verblinden.

opel-insignia-grand-sport-2017-camouflage-05

Door de grote hoeveelheid LED-units produceren de koplampen van de nieuwe Opel Insignia niet alleen meer licht, maar zorgen ze ook voor een nauwkeurigere aanpassing van de lichtbundel. Ook wordt de zichtbaarheid in bochten verbeterd door de lichtintensiteit van de binnenste LED-units te verhogen op basis van de stuurhoek.

En dankzij de extra krachtige grootlichtfunctie schijnen de IntelliLux-koplampen nu zelfs 400 meter ver. De bestuurder hoeft niets te doen: zodra de nieuwe Opel Insignia de bebouwde kom verlaat, wordt automatisch continu grootlicht gevoerd.

opel-insignia-grand-sport-2017-camouflage-03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: