Volkomen onverwacht: Bentley EXP 10 Speed 6

Bentley presenteert op de autotentoonstelling van Genève uit het niets de EXP 10 Speed 6. Met dit model geven de Britten een kijkje in de toekomst van een tweezits sportwagen die naast vooruitstrevende technologie ook de verfijning van handwerk en 3D metaalprinting met zich meedraagt.

‘Speed’ zit in het Bentley-DNA gebakken en misschien ook wel een beetje iets van de Jaguar F-Type, of ben ik de enige die wel enkele overeenkomsten ziet? In de EXP 10 Speed 6 krijgt het begrip ‘Speed’ overigens een nieuwe lading door de toepassing van vooruitstrevende, uitermate krachtige hybride-technologie waarmee Bentley nieuwe maatstaven zet op het gebied van prestaties.

Wat die technologie dan precies inhoudt en wat de prestaties daarvan dan zijn wordt haarfijn even niet vermeld. Een beetje kansloos Bentley, dat had anders gekund!

Bentley EXP 10 Speed 6 groen geneve 2015 04

Typisch Bentley en modern
In het design van de EXP 10 Speed 6 gaan kenmerkende Bentley-stijlelementen samen met de gestroomlijnde ideeën uit de luchtvaartindustrie. Het ontwerp valt op door een samenspel van vloeiende en strakke lijnen. Daarbij springen de nieuw ontworpen grille en de vier ronde koplampen direct in het oog: typisch Bentley en tegelijkertijd op en top modern.

Voor de vervaardiging van bijvoorbeeld het rooster van de grille, de uitlaatuiteinden, de deurhendels en de zijdelingse luchtopeningen heeft Bentley gebruikgemaakt van ultramoderne en -precieze 3D metaalprinting-technologie.

Bentley EXP 10 Speed 6 groen geneve 2015 01

Sportieve luxe
Ook het interieur is herkenbaar Bentley en uitermate modern. De sportstoelen zijn bijvoorbeeld bekleed met leer dat in een fraai ruitpatroon is gestikt. In de relatief smalle middenconsole is een groot 12"- inch curved (gebogen) touchscreen opgenomen. Hiermee zijn vele functies op intuïtieve wijze te bedienen.

Bij stilstand liggen de instrumenten van het dashboard vlak. Zodra de auto wordt gestart, ‘kantelen’ ze naar voren. Opvallend daarbij is de combinatie van analoge en digitale technologie: de toerenteller is mechanisch, de overige informatie wordt digitaal weergegeven.

Andere in het oog springende details zijn de combinatie van aluminium en koper en de speciaal ontworpen bagageset. Evenals voor de interieurbekleding wordt hiervoor het fijnste leder van Poltrona Frau gebruikt.

Bentley EXP 10 Speed 6 groen geneve 2015 05 Bentley EXP 10 Speed 6 groen geneve 2015 06

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: