Volkswagen Amarok: nieuwe topversie en Single- en DoubleCab varianten

Volkswagen presenteert vandaag een nieuwe topversie voor de Amarok en maakt daarnaast de komst van enkele nieuwe Single- en DoubleCab varianten bekend.

De Amarok Ultimate is gebaseerd op de Highline-uitvoering en is uitgerust met de nodige extra's. Opvallend is de nieuwe vormgeving van de Bi-xenonkoplampen met een geïntegreerd lichtband van LED's. Die geven de Amarok niet alleen een verbeterde verlichting, maar in combinatie met de twee dubbele chroomlijsten in de grille zorgen ze ook voor een duidelijk ander en stoer aanzien. Deze nieuwe koplampen zijn exclusief verkrijgbaar op de Amarok Ultimate.

Andere punten waaraan de ultieme Volkswagen Amarok te herkennen is, zijn de zilvergrijze spiegelkappen, de achterlichtunits met donkere beglazing en kentekenverlichting met LED's, de gepolijste 19"-inch Aragonit lichtmetalen velgen met 255/55-banden, zilvergrijze bodembescherming met chromen styling bar en hoogglans RVS sidebars langs de dorpels.

Volkswagen Amarok Antraciet Zilver Grijs SingleCab DoubleCab 4-Motion Ultimate 2015 01

De Amarok Ultimate is standaard verder voorzien van parkeerhulp voor en achter met achteruitrijcamera, elektrisch inklapbare en verwarmbare buitenspiegels, een alarminstallatie, stoelverwarming voorin en het navigatiesysteem RNS 315 inclusief voorbereiding voor mobiele telefonie. Het interieur bestaat uit alcantara stoelbekleding in twee tinten zwart en speciale velours matten.

Er is keus uit zes carrosseriekleuren: Candy Wit, Natural Grey, Reflex Silver Metallic, Starlight Blue, Toffee Brown en Deep Black Pearl Effect en daarnaast uit een tweetal TDI-motoren. Een 140 of 180Pk die in combinatie met achterwiel- of vierwielaandrijving, met handmatige of automatische transmissie geleverd kunnen worden.

De meerprijs van de Amarok Ultimate bedraagt 6.250,- euro voor de Dubbele Cabine (BPM plichtig) en de Plus Cabine (grijs kenteken) en 6.900,- euro voor de Dubbele Cabine Lange Wielbasis met grijs kenteken.

Ook nieuw in het gamma is de Amarok Enkele Cabine met achttraps automaat in combinatie met permanente vierwielaandrijving of achterwielaandrijving en de 180Pk-sterke TDI-motor (vanaf 24.500,- euro). De even sterke Dubbele Cabine versies met automatische transmissie zijn uiteraard ook verkrijgbaar met achterwielaandrijving of permanente vierwielaandrijving.

Volkswagen Amarok Antraciet Zilver Grijs SingleCab DoubleCab 4-Motion Ultimate 2015 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: