Volkswagen brengt Golf GTE ook als Connected Series op de markt

Volkswagen heeft aangegeven dat de plug-in hybrideversie van de Golf, de GTE, voortaan ook leverbaar is als aantrekkelijke Connected Series.

De Connected Series zijn ondermeer voorzien van geavanceerde online diensten ‘Car-Net Guide & Inform’, Apple Carplay via Car-Net ‘App-Connect’ én de Mijn Volkswagen app. De Golf GTE Connected Series maakt nog steeds gebruik van de plug-in hybride-technologie van Volkswagen, die een 1.4 TSI turbo benzinemotor combineert met een elektromotor.

De aandrijflijn, die is gekoppeld aan de 6-traps DSG-transmissie, levert een gecombineerd vermogen van 150kW/204 pk. De bestuurder kan kiezen uit diverse rijmodi, waaronder ‘volledig elektrisch’ en dus lokaal emissievrij rijden.

Volkswagen Golf GTE

Rijke standaarduitrusting

Een highlight in de standaarduitrusting van de Golf GTE Connected Series is het Executive Pakket, dat ondermeer het navigatie- en multimediasysteem ‘Discover Media’, een diefstalalarm, digitale radio-ontvangst (DAB+) en een aansluiting voor externe apparaten bevat.

Eveneens standaard zijn 17”-inch lichtmetalen velgen, LED-achterlichten, extra donker getint glas achter, het Spiegelpakket met inklapbare buitenspiegels en omgevings-verlichting, het Licht & Zicht Pakket (lichtsensor, regensensor, automatisch dimmende binnenspiegel), vermoeidheids-herkenning, Blind Spot assist én een uitparkeerassistent.

Volkswagen Golf GTE

Personal assistant

De Golf GTE Connected Series is standaard uitgerust met de Mijn Volkswagen module. Met de bijbehorende, multifunctionele Mijn Volkswagen app ‘connect’ de bestuurder zijn of haar Volkswagen met de smartphone. Met de Think Blue-score krijgt zuinig rijden een totaal nieuwe dimensie. De Mijn Volkswagen app is ook ideaal voor het bijhouden van de rittenadministratie.

Tevens waarschuwt hij via de smartphone voor niet afgesloten portieren. Het Bewegings Alert geeft direct een melding zodra de auto wordt verplaatst of de deuren worden ontgrendeld, bijvoorbeeld in het geval van diefstal. De app biedt ook de mogelijkheid om op afstand te checken of de auto op de handrem staat. Dankzij de locatievoorziening is exact te zien waar de geparkeerde auto zich bevindt, zodat hij altijd terug te vinden is.

Tegelijkertijd geeft hij ook een digitaal ‘tikje op de schouder’ bij bijvoorbeeld een lage accustand of wanneer een onderhoudsbeurt zich aandient of als het tijd is voor een APK.

Alleen dit jaar nog met 15% bijtelling

Met zijn lage verbruikscijfers komt de Golf GTE Connected Series dit jaar nog in aanmerking voor een fiscale bijtelling van slechts 15%, ofwel een netto maandbedrag vanaf slechts 191 (bij een belastingspercentage van 40,15%). Mits de GTE in je leasebudget valt natuurlijk, maar dat even terzijde.

Volkswagen Golf GTE

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: