Volkswagen BUDD-e Concept brengt internet naar de auto

Volkswagen zet op de CES-elektronicabeurs in Las Vegas de deur naar de toekomst open met een emissievrije auto: de avantgardistische BUDD-e minivan. Het is het eerste model van Volkswagen op een nieuw en innovatief technologisch platform voor elektrische auto’s.

De BUDD-e heeft een elektrische actieradius van 533 kilometer volgens de Europese NEDC-cyclus en is charismatisch dankzij zijn iconische design. Daarin zijn deels bekende trekken uit de historie van het merk verweven, maar tegelijkertijd hint hij met duidelijke, moderne lijnen naar de toekomst.

Daarnaast is de BUDD-e zo verbonden als maar mogelijk is, waarmee hij een mobiele interface vormt tussen de wereld binnenin de auto en die daarbuiten.

Volkswagen Budd-E Concept CES 11

De BUDD-e is een auto gekoppeld aan het internet, met toegang tot thuis – Smart Home – of de werkplek met behulp van de nieuwste generatie infotainment om reizen tot een interactieve ervaring te maken. BUDD-e biedt een compleet nieuwe manier van bediening en informatieverwerking.

Alles is intuïtiever dan ooit tevoren. Aanraak- en gebarenbediening gaan naadloos samen. Schakelaars en knoppen zijn naar het verleden verwezen. Individuele schermen lopen door in grote infodisplays en analoge spiegels zijn vervangen door digitale schermen.

De combinatie van deze nieuwe interactieve infotainment- en bedieningssystemen begeleidt inzittenden van het studiemodel van Volkswagen subtiel naar het einde van het decennium.

Volkswagen Budd-E Concept CES 10

Het heden ontmoet de toekomst

Volkswagen laat zien in welke mate reizen zal zijn veranderd tegen de tijd dat we in 2019 de CES bezoeken met de Volkswagen BUDD-e. Vier vrienden gaan in een denkbeeldige reis van start in de auto van San Francisco naar Nevada, om een legendarisch Amerikaans festival te bezoeken via een interactieve reis in de wereld van morgen.

Een wereld die waarschijnlijk zelfs al de wereld van vandaag is geworden, in januari 2016 in Las Vegas met de technologie van de toekomst aan boord van de BUDD-e.

Tot deze technologieën behoort Volkswagen’s nieuwe conceptuele platform voor elektrische auto’s: de Modular Electric Drive Kit (MEB). Daarmee zou de puur elektrische actieradius van grote serieproductiemodellen aan het einde van dit decennium voor het eerst vergelijkbaar zijn met die van de huidige benzineauto’s.

Bovendien zou tegen die tijd de benodigde tijd om de batterijen op te laden zijn teruggebracht tot zo’n 30 minuten (80 procent capaciteit). Wat een doorbraak voor elektrische auto’s betekent. Een beetje jammer alleen dat zojuist mijn echtgenote mijn kantoor binnenkomt en deze auto al tot BUDD-ugly benoemd heeft.

De BUDD-e in tien feiten

  1. De emissievrije Van is Volkswagen’s eerste studiemodel op basis van de nieuwe Modular Electric Drive Kit (MEB).
  2. BUDD-e heeft elektrische vierwielaandrijving. De voorste elektromotor levert 100 kW, de achterste 125 kW.
  3. De energiehoeveelheid in de batterij (92,4 kWh) voorziet in een rijbereik tot 533 kilometer (NEFZ).
  4. Met de BUDD-e creëert Volkswagen een nieuwe human-machine interface (HMI) als pionierend instrument en bedieningsconcept.
  5. Het Active Info Display en de hoofdunit (infotainmentsysteem) gaan samen in een interactieve wereld.
  6. BUDD-e koppelt de auto aan het internet. Smart Home biedt vanuit de auto toegang tot je huis.
  7. Met behulp van een tablet en de Volkswagen Travel App is het mogelijk om muzieknummers exact op specifieke punten onderweg te starten.
  8. Gebarenbediening 2.0 voorziet in een intuïtieve bediening van de auto. Zelfs de portieren kunnen via gebaren worden geopend.
  9. Het nieuwe aanraaksysteem op het multifunctionele stuur werkt samen met de HMI en maakt de bediening intuïtiever dan ooit tevoren.
  10. Strak design weerspiegelt de historie van Volkswagen, maar blikt tegelijkertijd duidelijk vooruit richting de directe toekomst.

Volkswagen Budd-E Concept CES 17 Volkswagen Budd-E Concept CES 16 Volkswagen Budd-E Concept CES 14 Volkswagen Budd-E Concept CES 07 Volkswagen Budd-E Concept CES 06 Volkswagen Budd-E Concept CES 05 Volkswagen Budd-E Concept CES 08 Volkswagen Budd-E Concept CES 09

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: