Volkswagen ‘Bulli’ met 530Pk rijdt rondje Wörthersee

Volkswagen heeft een bijzondere primeur op de 31e editie van het Wörthersee-evenement, een Transporter T1 uit 1962 met 390kW/530Pk, inclusief de technologie om dit vermogen adequaat op het wegdek over te brengen.

De Bulli ‘race-taxi’ is een project van de Zwitserse carrosseriebouwer Fred Bernhard. Hij wilde laten zien wat er met een klassieke Bulli mogelijk was. Hij gebruikte een verroeste Volkswagen Transporter T1 uit 1962 als basis.

Bilster Berg, Eröffnung, Race T1 Bus

Uiteraard werd het koetswerk opgeknapt en daarnaast kreeg de Bulli de luchtgekoelde boxermotor van de Porsche 993 Bi-Turbo. Deze levert een vermogen van 390kW/530Pk en een koppel van 757Nm en is gekoppeld aan de zesversnellingsbak van de Porsche 996 GT3.

De stuurinrichting en de remmen komen eveneens van Porsche. De driedelige 18"-inch racevelgen zijn van BBS. Ondanks alle aanpassingen weegt de Bulli ‘race-taxi’ maar 1.500 kg. Tegenover elke kW staat een gewicht van slechts 3,8 kg en dus zijn de prestaties indrukwekkend. Het heeft overigens zes jaar geduurd om de ‘race-taxi’ te bouwen.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: