Volkswagen Caddy nu ook als zuinige BlueMotion variant leverbaar

Tijdens de IAA in Frankfurt begin volgende maand presenteert Volkswagen voor het eerst een officiële  BlueMotion variant van de Caddy.

Met een gemiddeld fabrieksverbruik van 4,5 liter/100 km (1 op 22,2) is het de zuinigste Caddy ooit. Dankzij de brandstoftank met een inhoud van 60 liter bedraagt de reikwijdte daarmee zo'n 1.300 kilometer en de CO2-uitstoot bedraagt 117 gram per kilometer. Voor de personenversie (Combi) bedragen de cijfers respectievelijk 4,6 l/100 km en 119 gr/km.

Volkswagen Caddy BlueMotion TDI blauw 2014 02

De Caddy BlueMotion is voorzien van dezelfde motor als de bestaande Caddy TDI. Dat is de bekende 1.6-liter dieselmotor met een vermogen 102Pk en een maximumkoppel van 250Nm. De Caddy BlueMotion is uitgerust met een start-stopsysteem, banden met een lage rolweerstand, een remenergie-recuperatiesysteem en een efficiënter motormanagement. Het onderstel is met 27 millimeter verlaagd.

Volkswagen Caddy BlueMotion TDI blauw 2014 01

Uiterlijk is deze Caddy te herkennen aan de speciale aerodynamische wieldeksels en de in carrosseriekleur gespoten stootlijsten op de flanken. Tot de uitrusting behoren onder meer cruise controle en een Auto-Hold functie voor het gemakkelijk vanuit stilstand wegrijden op een helling.

De prijzen van de nieuwe Caddy BlueMotion worden in September bekend gemaakt, dan wordt de auto ook meteen bestelbaar. Wel alleen in uitvoering met korte wielbasis overigens. De leveringen starten nog in het laatste kwartaal van dit jaar.

Volkswagen Caddy BlueMotion TDI blauw 2014 05

Respect Copyright!
%d bloggers like this: