De Volkswagen Cross up! is een duur karretje

Volkswagen heeft de prijs bekend gemaakt van de Cross up! en die is met een vanafprijs van 14.620,- euro niet mals. Daarmee is deze up! variant zelfs een dikke 3.000,- euro duurder dan de goedkoopste versie.

De Cross up! beschikt standaard over 5 deuren en dakrails en is herkenbaar aan de carrosseriemodificaties in contrasterende kunststof en lichtmetalen velgen. Het interieur kan worden uitgevoerd in een rood/grijs- of antraciet/grijs-combinatie. Voor de dashboardafwerking is er keuze uit Black Pearl, Dark Silver of Red.

Volkswagen cross up

De standaarduitrusting van de cross up! omvat onder meer: City Emergency Braking, 16”-inch lichtmetalen ‘cross’-wielen, ‘cross’-bumpers, mistlampen vóór, soundpakket, Radio RCD 125, chromen interieurdetails, klein leder pakket met gekleurde stiksels, aluminium instaplijsten, elektrische bediening van de buitenspiegels en speciale vloermatten.

Met het Executive pakket (meerprijs net geen 700,- euro) wordt dit aangevuld met airconditioning en maps+more navigatie. De cross up! is er in wit en rood en in de metallic tinten Dark Blue, Light Silver en Black Pearl.

Volkswagen cross up

Kijkend naar de complete uitrusting dan moet de Cross up! eigenlijk niet met het eerder genoemde instapmodel maar met de Groove up! vergeleken worden en dan is het prijsverschil een stuk schappelijker. De Cross is dan ongeveer slechts 400,- euro duurder.

Volkswagen cross up

Onder de kap van de Cross up! is de sterkste Up! motor (1,0-liter, 75Pk) te vinden. Daarmee is een top van 167 km/h haalbaar en duurt de sprint van 0-100 km/h 14,2 seconden, kortom in een dag of drie heb je de 100 wel aangetikt.

Het gemiddelde fabrieksverbruik komt uit op 5,8 liter per 100 kilometer. De gemiddelde CO2-uitstoot van 109 g/km leidt tot een A-label met 20% bijtelling.

De Cross up! is nu te bestellen bij de Volkswagen-dealer en staat vanaf November in de showroom.

Volkswagen cross up

Respect Copyright!
%d bloggers like this: