Volkswagen CrossBlue Coupé is officieel

De Volkswagen CrossBlue Coupé is officieel en debuteert zoals al gemeld komende week op de op de AutoShow van Shanghai en is 4,89 m lang, 2,02 m breed en 1,68 m hoog. Met dit studiemodel zet Volkswagen de toon voor de toekomst. Het uiterlijk is namelijk een voorproefje van de nieuwe designlijn van het merk.

Volkswagen CrossBlue Coupe Tiguan 05

De CrossBlue valt op door een strakke vormgeving met scherpe lijnen. Vooral de voorzijde ‘uit één stuk’ springt in het oog: koplampen en grille lopen naadloos in elkaar over. De wielen staan als het ware op de hoeken van de auto; de wielbasis bedraagt liefst 2,98 m.

Dat staat stoer en zorgt voor veel ruimte in het interieur: de CrossBlue Coupé is dan ook een ruime vijfzitter. Er is ook volop bagageruimte. Met de achterbank in normale positie al 537 liter en maximaal ruim 1.100 liter. Het interieur valt op door een strakke, functionele en tijdloze vormgeving.

Volkswagen CrossBlue Coupe Tiguan 09

Op technisch gebied is de CrossBlue Coupé voorzien van een V6-benzinemotor en twee elektromotoren, één voor en één achter. Deze ‘e-motors’ worden gevoed door een lithium-ion accu die met een stekker is op te laden.

Volkswagen CrossBlue Coupe Tiguan 06

Als een snelle acceleratie gewenst is, trekken de benzine- en elektromotoren samen op. Dan zorgt het maximale vermogen van 415Pk voor een sprint van 0-100 km/h in 5,9 seconden en een topsnelheid van 236 km/h. Over afstanden tot 33 km is volledig elektrisch rijden mogelijk tot maximaal 120 km/h. Het normverbruik zou uitkomen op 1:33.

Volkswagen CrossBlue Coupe Tiguan 04

De CrossBlue Coupé maakt net als bijvoorbeeld de Golf gebruik van Volkswagens veelzijdige platform MQB. Dit kan voor uiteenlopende de modellen met verschillende motoriseringen als basis dienen. De hybridetechniek is ook modulair: deze is te koppelen aan benzine- en dieselmotoren.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: